6 Ιουλίου 2020

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ (CCIAS).

Γράφει η δικηγόρος κ.Ειρήνη Μαρούπα

Πικρή η αλήθεια. Εντεύθεν του 2010  το υπουργείο εθνικής άμυνας αρνείται την απόλυτη αμυντική θωράκιση της πατρίδας μας με τα ραντάρ παθητικού εντοπισμού στόχων, γνωστών ως  HEMPAS-CCIAS. Χωρίς  δικαιολογία.

Η ιστορία είναι γνωστή και απίστευτη. Συνιστά απόδειξη της κατάλυσης του ελληνικού κράτους που έχει διηθηθεί σε όλους τους θεσμούς του από πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών, εθνών κρατών που μας οδηγούν σε εδαφικό ακρωτηριασμό.
H ερευνητική ομάδα των καθηγητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με επικεφαλής τον καθηγητή μαθηματικών του Πολυτεχνείου Αθανάσιο Κωνσταντινίδη, κατάφερε κάτι απίστευτο.
Εφηύραν ένα δίκτυο αισθητήρων  παθητικού συστήματος εντοπισμού ιπτάμενων στόχων. Δηλαδή κατασκεύασαν κεραίες και δέκτες οι οποίοι εντόπιζαν εχθρικούς πυραύλους καθιστώντας εφικτή την καταστροφή τους πριν πλήξουν την ελληνική αεράμυνα. Με το εντυπωσιακό πλεονέκτημα το δίκτυο αυτό να μην ανιχνεύεται, άρα να μην μπορεί να καταστραφεί.  Χωρίς μάλιστα ο εχθρός να αντιληφθεί καν τον εντοπισμό και την στοχοποίησή του!!!
Η επιτυχία της ανακάλυψης των ελλήνων καθηγητών ήταν ακόμα πιο συγκλονιστική στα παγκόσμια δεδομένα αεράμυνας διότι αυτά τα «ραντάρ παθητικού εντοπισμού στόχων» ανίχνευαν πυραύλους προερχόμενους από «αόρατες» πλατφόρμες, τεχνολογίας stealth, αλλά και τα ίδια τα stealth (f-35) αχρηστεύοντας εντελώς την έως τότε καινοτόμα «αόρατη» (άρα μη εντοπίσιμη) υπεροχή τους.
Η τεχνολογία αυτή έκανε Αμερικανούς ειδικούς να μιλήσουν για το τέλος της τεχνολογίας χαμηλής παρατηρησιμότητας (stealth) το 2018.
Σημειωτέον ότι το παθητικό σύστημα αεράμυνας CCIAS εντοπίζει και τα  μη επανδρωμένα χαμηλής παρατηρησιμότητας HARPY και όλα τα κατευθυνόμενα βλήματα μεγάλου βεληνεκούς (S400) του τουρκικού οπλοστασίου!!!
Ο έγκαιρος εντοπισμός και καταστροφή όλων των εχθρικών ιπτάμενων στόχων καθιστά αδύνατη την  καταστολή της δική μας αεράμυνας, άρα απρόσβλητα τα εδάφη μας. Και μόνη η γνώση της Τουρκίας ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν το σύστημα αυτό θα δημιουργούσε απόλυτη αποτροπή, εξασφαλίζοντας την εδαφική ακεραιότητά μας σε όλο το εύρος των ελληνικών συνόρων από την Θράκη, ως το Αιγαίο, την Κρήτη και  την Κύπρο.
Αυτά τα εκπληκτικά ελληνικά μυαλά προέβησαν στην καινοτόμα τεχνολογία στην ταπεινή Ελλάδα μας, για να την θωρακίσουν απ’άκρη σ’άκρη, ήδη από το μακρινό  2009!!!
Οι αρχηγοί Γράψας, Γιάγκος και Στεφανής εγκωμίασαν την ομάδα και συνέστησαν ανεπιφύλακτα την κατασκευή του δικτύου αυτού. Το ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο  ενέκρινε αμέσως το σχέδιο.
Η κυβέρνηση ΓΑΠ με υπουργό εθνικής άμυνας ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΤΟ ΑΠΕΡΡΙΨΕ!!!, ματαιώνοντας το σχέδιο.
Τα κανονικά κράτη για να ανταπεξέλθουν στην νέα αντίληψη διαχωρικών  πυρών δημιουργούν “φυσαλίδες” πρακτικά αδιαπέραστες στις παραδοσιακές αεροναυτικές δυνάμεις (bubbles Κίνα, ίδετε σχετικά δρ Κων. Γρίβα)  για αντιπρόσβαση και άρνηση περιοχής (grid of grids πλέγμα πλεγμάτων). Αυτή είναι η νέα στρατιωτική αντίληψη (ΗΠΑ, Κίνα κλπ) για την αντιμετώπιση του νέου δόγματος της πολυχωρικής μάχης (multi domain battle). Το σύστημα παθητικού εντοπισμού ιπτάμενων στόχων κάνει αδιαπέραστη ολόκληρη την επικράτεια!
Η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων δήλωνε συνεπαρμένη από την τεχνολογία αυτή, την οποία πρώτη η Ελλάδα θα διέθετε και που θα την μετέτρεπε σε απρόσβλητο και απόρθητο φρούριο!!
Αλλά η πολιτική ηγεσία την απέρριψε!
Το ζήτημα καθίσταται πιο σοβαρό δεδομένου του τόσο χαμηλού κόστους παροχής των αναντικατάστατων αυτών υπηρεσιών των ελλήνων πατριωτών καθηγητών, ώστε να μιλάμε για δωρεάν σύστημα εντοπισμού ιπτάμενων στόχων!!!
Το κόστος κατασκευής του δικτύου αισθητήρων παθητικού εντοπισμού δεν ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ, ώστε είναι αστείο να μιλούμε για κόστος….
Το ελληνικό πολιτικό σύστημα συζητά την αγορά φρεγατών και F-35 αντί δισεκατομμυρίων. Το κόστος είναι αβάστακτο για την χειμαζόμενη πατρίδα μας και η προμήθεια των συγκεκριμένων πλατφορμών αχρείαστη διότι έχουμε 3000 νησιά στο Αιγαίο μας, ακίνητα αεροπλανοφόρα, για πλατφόρμες.
Και διότι το CCIΑS θα καταστήσει απολύτως απρόσβλητη την αεράμυνά μας!!!
Στο σύστημα περιλαμβάνεται δυνατότητα ενεργητικού αποπροσανατολισμού εχθρικών drones!!! Η δυνατότητα απόλυτης προστασίας  της ελληνικής επικράτειας είναι μπροστά μας και κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα!
Για να αντιληφθείτε την σπουδαιότητα της πρωτοπόρας τεχνολογίας, αμέσως μόλις απορρίφθηκε το σχέδιο το 2010, την άλλη μέρα κιόλας, κυβέρνηση ξένου κράτους προσέτρεξε παρακαλώντας την επιφανή ομάδα του καθηγητή Κωνσταντινίδη, αμείβοντας με ιλιγγιώδη ποσά τα τέκνα της μάνας Ελλάδας για να φτιάξουν σε ξένη πατρίδα όσα θα έφτιαχναν δωρεάν για την Ελλάδα μας!
Μέχρι σήμερα καμία κυβέρνηση δεν υλοποίησε το πρόγραμμα, δηλαδή δεν έπραξε τα αυτονόητα. Παρότι οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ εξακολουθούν να προσφέρονται να καταστήσουν απόρθητη την πατρίδα, επαναλαμβάνω, σχεδόν ΔΩΡΕΑΝ…..
Πριν έναν χρόνο ο υπουργός εθνικής άμυνας Παναγιωτόπουλος απάντησε σε ερώτηση στην βουλή:
«Η πρόταση ανάπτυξης συστήματος παθητικού εντοπισμού στόχων έχει
αξιολογηθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις, έχει εξετασθεί και δεν έχει συμπεριληφθεί στις
άμεσες προτεραιότητες διάθεσης κονδυλίων και πόρων.
Σε κάθε περίπτωση, το θέμα της αεράμυνας της χώρας ήδη εξετάζεται στο
πλαίσιο του Εθνικού Αμυντικού Σχεδιασμού και της Δομής Δυνάμεων, για τον
καθορισμό των οποίων λαμβάνεται υπόψη το σύνολο των υφισταμένων δυνατοτήτων,
τεχνικών μέσων και υποβληθεισών μελετών.»
Τελειώνω με μία ερώτηση προς τον υπουργό: «ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΣ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ; ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΠΗΡΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ;»
Επειδή η εθνική καταστροφή δεν επίκειται, έχει ήδη ξεκινήσει και δεν μπορεί να αποκρυβεί ή να δικαιολογηθεί με κανέναν τρόπο, ας μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα αποδοθούν τα δέοντα σε όσους την προκάλεσαν με πράξεις ή με παραλείψεις.