8 Ιουλίου 2020

Π.Μπουγδάνος: Εθνικός χρέος η αποσυμφόρηση των νησιών, να εγκαταλειφθούν οι σκέψεις για υπερδομές


Με δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος, καλεί την κυβέρνηση να προβεί σε αποσυμφόρηση των νησιών και «να μην αφήσει ανεκμετάλλευτη την επιτυχία της δραστικής μείωσης των ροών στο Βόρειο Αιγαίο», όπως σημειώνει.
Παράλληλα, αναφέρεται στην κατάσταση στο Χαλκειός και τα Καμπόχωρα «που παραμένουν επιβαρυμένα και εκτεθειμένα σε πλείστους κινδύνους» ενώ τονίζει πως η κυβέρνηση θα πρέπει «να εγκαταλείψει τις σκέψεις υπερδομών».
Η δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Χίου, Παντελή Μπουγδάνου:

Ανεκμετάλλευτη εξακολουθεί να αφήνει η κυβέρνηση τη δική της επιτυχία δραστικής μείωσης των μεταναστευτικών ροών στο Βόρειο Αιγαίο.
 Τουλάχιστον στη Χίο το «σφράγισμα» των θαλασσίων συνόρων, το οποίο όλοι μας εκτιμούμε ως θεμελιακό στοιχείο περιορισμού των μεταναστευτικών επιπτώσεων στα νησιά, δεν στηρίζεται από παράλληλες πολιτικές σταδιακής αποσυμφόρησης, με αποτέλεσμα η κυρίως πληττόμενη περιοχή του Χαλκειούς και των Καμποχώρων να παραμένει επιβαρημένη και καθημερινά εκτεθειμένη σε πλείστους κινδύνους.
Η επικοινωνιακή σύγκριση των πρόσφατων κυβερνητικών αποτελεσμάτων στο μεταναστευτικό με το δικό τους αρχικό κακό εαυτό δεν μπορεί να περιφέρεται στα νησιά του Βορείου Αιγαίου ως επίτευγμα.
Τα προειδοποιητικά σύννεφα καπνού από την παρατεταμένη διαμονή χιλιάδων ανθρώπων σε τραγικές συνθήκες διαβίωσης, ακόμα κι όταν ολοκληρώνεται ο κύκλος εξέτασης του αιτήματος ασύλου τους, οφείλουν να ενεργοποιήσουν νέες πολιτικές.
Η κυβέρνηση έχει εθνικό χρέος να προχωρήσει στην αποσυμφόρηση των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Να εγκαταλείψει τις σκέψεις των υπερδομών και να δώσει στη νησιωτική ακριτική Ελλάδα την αναπτυξιακή θωράκιση που της πρέπει. Τα ημίμετρα και οι μη συμβατοί με τη νησιωτική βούληση σχεδιασμοί αποδεικνύεται στην πράξη πως δεν μπορούν να προχωρήσουν. Ας τολμήσει, τώρα που οι συνθήκες της το επιτρέπουν, την αναμόρφωση της εθνικής μεταναστευτικής πολιτικής.
https://tvpatrida.gr/