8 Ιουλίου 2020

Μηταράκη οι απέναντι περιμένουν δώρο το σπίτι στη Ζερβού γι' αυτό δεν έρχονται...ακόμα


Μηδενικές μεταναστευτικές ροές εμφανίζει για τη Σάμο στα τεφτέρια Ιουνίου 2020 το Υπουργείο μετανάστευσης συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σαφώς διαγράφοντας ένα ολόκληρο εξάμηνο.

 Μάλιστα η ανάλυση που παρουσίασε η υπουργική ομάδα για τη διαχείριση στο μεταναστευτικό στα νησιά, είναι τόσο όμορφα στοιχειοθετημένη, με γραφήματα και αριθμούς που εύκολα κάποιος πείθεται για το "έργο" και αυτής της κυβέρνησης.

 Δεν είναι βέβαια τυχαίο το γεγονός ότι ο εν λόγω απολογισμός αφορά σε προ εκλογών μήνα και ως εκ τούτου δεν περιλαμβάνει τον κακό χαμό που έγινε την επόμενη ακριβώς ημέρα  ανάληψης των ηνίων της χώρας από τη ΝΔ.

Όλοι γνωρίζουμε, εδώ ήμασταν άλλωστε, ότι από πέρσι τον Αύγουστο έως Οκτώβρη-Νοέμβρη το ΚΥΤ Σάμου ξεχείλισε επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να τιγκάρει με 10.000 άτομα η περιοχή πέριξ της δομής, να κλείσουν δρόμοι, να καταληφθεί ακόμη και το εκκλησάκι του Αγ. Κωνσταντίνου, να μην πέφτει καρφίτσα στον τσαντιρομαχαλά, όπου  εχει δημιουργηθεί ο ΧΥΤΑ της πόλης. Κι ολο αυτό έγινε μέσα σε λίγο διάστημα, σε αυτό που ο Μηταράκης & Σια κρύβει κάτω από το χαλί για να μην αναγκαστεί να συγκρίνει το χάλι που επακολούθησε μετά τον Ιούνιο του 2019.

Βεβαίως το υπουργικό σχήμα ξεχνά τις διαπιστωμένες με ντοκουμέντα επαναπροωθήσεις που πήραμε χαμπάρι, αλλά και αυτές που δεν πήραμε. Ξεχνά  το zepelin που χρειάστηκε να βάλει τελικά μόνο για να κόβει βόλτες, εκτός από κίνηση την οποία κατέγραψε με αφορμή το μεταναστευτικό, πάντως οχι εξαιτίας του. Ξεχνά ότι στους 1.200 της Ζερβού προσθέτει ακόμη ένα μηδενικό, ως 12.000. Και μόλις είναι έτοιμο αυτό το παραμύθι, οι κάνουλες θα ανοίξουν ανεξαρτήτως αν αυτό συμβεί από στεριάς ή θάλασσας.

Οι παράνομοι μετανάστες θα συνεχίζουν να έρχονται στη Σάμο, όχι όμως με την ελπίδα να πάνε σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά με την απαίτηση να πάρουν στη Ζερβού Σάμου, σπίτι, γη και ύδωρ, χορηγία Μηταράκη-Στάντζου.

Και τότε ποιος θα φταίει ; Ο Ιμάμης, εκείνοι που βρήκαν την πόρτα ανοικτή ή αυτός/οι που τους την άνοιξαν;