7 Ιουλίου 2020

Σταθερός και κατά των νέων δομών οποιασδήποτε μορφής ο Κ. Μουτζούρης


Την σταθερή και απαράκλητη θέση του για το μεγάλο ζήτημα του μεταναστευτικού και τις τελευταίες εξελίξεις, «υπενθύμισε» με ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο FB ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.


Με αφορμή  τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή της Μήθυμνας και την διάθεση ξενοδόχων να νοικιάσουν ξενοδοχεία σε ΜΚΟ για να φιλοξενήσουν μετανάστες αλλά και την σημερινή ανακοίνωση και την συγκέντρωση υπογραφών από 600 κατοίκους των Μυστεγνών, με την οποία δηλώνουν πως δεν δέχονται καμία εγκατάσταση μεταναστών στην περιοχή τους, ο κ. Μουτζούρης ξεκαθάρισε για πολλοστή φορά την θέση του: « Η δημιουργία νέας δομής οιασδήποτε μορφής (κλειστή, ανοιχτή, ημίκλειστη, ενοικιασμένη, επιταγμένη, ...) ενέχει τον σοβαρότατο κίνδυνο της μονιμοποιήσεως της σε αυτές τις σε τόσο κρίσιμη γεωγραφική θέση ευρισκόμενες νήσους και της ανατροπής της ζωής (οικονομικής, τουριστικής, πολιτισμικής κ.α.) στην ευρύτερη ζώνη. ΚΑΜΙΑ νέα δομή στο Βόρειο Αιγαίο. ΑΜΕΣΗ και πλήρης αποσυμφόρηση του από τους μετανάστες, κατ αναλογίαν του Έβρου.Κλείσιμο των υφιστάμενων δομών».

Ο Περιφερειάρχης δείχνει πως δεν φοβάται να τοποθετηθεί ακόμα και σε δύσκολες συγκυρίες για το μεταναστευτικό, (με τους κατοίκους των περιοχών γύρω από το ΚΥΤ  να έχουν πάρει πλέον τον νόμο στα χέρια τους),  εμμένοντας στις απόψεις του που  από την πρώτη στιγμή κατέθεσε, στέλνοντας παράλληλα  μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως  βρίσκεται μαζί με τον κόσμο και τους απλούς πολίτες που δεινοπαθούν ολοένα και περισσότερο.
https://www.lesvospost.com/