29 Ιουνίου 2020

Όχι από Χαρδαλιά στο άνοιγμα των συνόρων με την Τουρκία


Κλιμάκιο στρατιωτικών θα κάνει καθημερινά 50 στοχευμένα τεστ σε επιβάτες του αεροδρομίου, δήλωσε από τη Χίο
Στον κρατικό αερολιμένα «Όμηρος» της Χίου βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής (με αεροσκάφος της πολιτικής προστασίας), έπειτα από επίσκεψή του στη γειτονική Σάμο, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο τετραήμερης περιοδείας του στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, ενόψει του «ανοίγματος» των διεθνών πτήσεων την 1η Ιουλίου.


Ο Υφυπουργός προήδρευσε κλειστής τεχνικής σύσκεψης που αφορούσε στα πρωτόκολλα και στις διαδικασίες για το ασφαλές άνοιγμα του αεροδρομίου Χίου και  στην οποία συμμετείχαν φορείς του νησιού.

Σε δηλώσεις του ο Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι ανεξάρτητα από το αν αναμένονται μικρές ή μεγάλες αφίξεις με πτήσεις τσάρτερ ή μεμονωμένα, η ελληνική πολιτεία πρέπει να εξασφαλίσει ότι τα όποια προβλήματα θα αντιμετωπιστούν άμεσα, προσθέτοντας ότι για την κυβέρνηση ο Τουρισμός είναι σε πρώτο πλάνο μαζί με τα ζητήματα δημόσιας υγείας.

Ο κ. Χαρδαλιάς, αναφορικά με τα μέτρα υποδοχής των ταξιδιωτών σχολίασε ότι "έχουν ολοκληρωθεί όλα τα πρωτόκολλα, και την Δευτέρα και την Τρίτη θα "τρέξουν" οι ασκήσεις προσομοίωσης σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας". Όπως πρόσθεσε θα υπάρχει στοχευμένη λήψη δειγμάτων μέσα από μία διαδικασία "με επιστημονικό υπόβαθρο" με τη συνδρομή του στρατού.

Ερωτώμενος για το άνοιγμα των συνόρων με την Τουρκία, ο Υφυπουργός εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας ότι, τα σύνορα με την Τουρκία θα παραμείνουν κλειστά επί του παρόντος για λόγους καθαρά υγειονομικούς που σχετίζονται με την ανάλυση επιστημονικών δεδομένων και μόνο.
https://www.politischios.gr/