30 Ιουνίου 2020

Συγχαρητήρια στους Λιμενικούς της Χίου και αυστηρό μήνυμα Πλακιωτάκη στην Τουρκία


"Καμία σκέψη για άνοιγμα της γραμμής Χίου - Τσεσμέ", η δήλωση του Υπουργού Ναυτιλίας
Μήνυμα αποφασιστηκότητας και προάσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας αλλά και σεβασμού των ανθρωπίνων ζωών στο πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας, έστειλε από τη Χίο ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.


Ο Υπουργός έδωσε συγχαρητήρια στα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου σημειώνοντας ότι το Λιμενικό Σώμα είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα μέσα, βρίσκεται στη μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα και λειτουργεί με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο.

Ο ίδιος άσκησε έντονη κριτική στην Τουρκία, λέγοντας ότι χρησιμοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους για να προωθήσει τα γεωστρατηγικά της συμφέροντα.

Η δήλωση για τους ναυτικούς

Ερωτώμενος για τους "εγκλωβισμένους" ναυτικούς οι οποίοι αδυνατούν να επαναπατριστούν λόγω κορωνοϊού, ο κ. Πλακιωτάκης, δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς προκειμένου να βρεθεί σύντομα λύση και να αλλάξουν τα πληρώματα.

Δεν υπάρχει σκέψη για άνοιγμα των συνόρων

Τέλος σε ερώτημα του "π" για την επανέναρξη των δρομολογίων της γραμμής Χίου - Τσεσμέ, ο Υπουργός σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη προς το παρόν για άνοιγμα των συνόρων με την Τουρκία.

https://www.politischios.gr/