30 Ιουνίου 2020

Ανοίγει τα σύνορα με Τουρκία η κυβέρνηση παρά τις διαβεβαιώσεις



Μετά τον Έβρο έρχεται η σειρά των νησιών;

Ερωτηματικά σχετικά με τη στάση της Κυβέρνησης σε ότι αφορά την είσοδο πολιτών από την Τουρκία, δημιουργεί η σημερινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, ότι στο προσεχές διάστημα θα ανοίξουν οι πύλες εισόδου με την Τουρκία.


Η συγκεκριμένη δήλωση δεν θα ήταν προβληματική, αν δεν είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις τόσο του Νίκου Χαρδαλιά από τη Χίο το απόγευμα της Κυριακής, όσο και του Υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη ο οποίος διαμήνυσε ότι δεν υπάρχει σκέψη για άνοιγμα των συνόρων με την Τουρκία.

Αναλυτικά η δήλωση Πέτσα

 «Aπό μεθαύριο θα επιτρέπεται και ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό στα ελληνικά λιμάνια. Ταυτόχρονα ανοίγουν οι πύλες εισόδου των Ευζώνων, της Κακαβιάς, της Κρυσταλλοπηγής, του Προμαχώνα, της Νυμφαίας, των Καστανιών και των Κήπων.

H κυβέρνηση συνεχίζει την προετοιμασία έτσι ώστε να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή προστασία της υγείας των εργαζομένων στον κλάδο, των κατοίκων στους τουριστικούς προορισμούς και βεβαίως φαινόμενα χαλάρωσης όπως αυτά που παρατηρούνται ιδίως στις μεταφορές και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν επιτρέπονται. Ο κορονοϊός όπως τόνισε ο πρωθυπουργός στη γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ δεν έχει εξαφανιστεί.

Ας μη χαλαρώσουμε για να μην το πληρώσουμε. Στο μεταξύ, η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τη στήριξη της εργασίας και της επιχειρηματικότητας έτσι ώστε όλοι μαζί να βρεθούμε το συντομότερο δυνατό όρθιοι στο δρόμο της ανάκαμψης».