27 Απριλίου 2020

ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26-4-2020



Αντιμέτωπο με τις πρωτόγνωρες μεθόδους που μετέρχεται ο "βουλευτής μας" το νησί μας.

Τέλη Φεβρουαρίου ,ο λαός της Χίου μαζικά αντιστέκεται απέναντι στις απρόσκλητες δυνάμεις καταστολής που κουβάλησε εν κρυπτώ ο κ.Μηταράκης.
Αντιστέκεται για το μέλλον και την επιβίωση του νησιού του και κερδίζει την μάχη της αξιοπρέπειάς του που τόσο βάναυσα καταπατήθηκε.


Οι φωνές της αντίστασης όμως και η αποσταθεροποίηση που προκάλεσε σε Χίο και Μυτιλήνη τσαλακώνουν το προφίλ του υπουργού.
Αποκομμένος τελείως από την τοπική κοινωνία ,προσπαθεί να επιπλεύσει πολιτικά βάζοντας πάνω απ όλα το δικό του αύριο , παρασύρεται από μισθοδοτούμενους οσφυοκάμπτες, κόλακες ,διορισμένους μετακλητούς ,ανυπόμονους προμηθευτές , κατασκευαστές και αρχίζει την προσπάθεια "επανασύνδεσης".

Οι συνταγές είναι γνωστές από άλλες ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ εποχές αλλά μοιάζουν τόσο επίκαιρες μ αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στα νησιά μας. Η άγνοια της ιστορίας τον προδίδει σε κάθε του κίνηση.

Οι φωνές που ενοχλούν και θυμίζουν στον κόσμο τα έργα του ( ξύλο πρωτόγνωρο για την Χίο, αδιαφάνεια ασύλληπτη σε σημείο εξευτελισμού του κυβερνώντος κόμματος, πρωτοφανή κάζο στο μεταναστευτικό, ακύρωση της ασύμμετρης απειλής ) και τα σχέδια του "Χιώτη" υπουργού , πρέπει να φιμωθούν.

Συντονισμένα μαζί με τον δήμαρχο αρχίζει η προσπάθεια απαξίωσης των "αντιφρονούντων" .
Οι χιλιάδες Χιώτες που συγκεντρώνονταν καθημερινά αυθόρμητα στην πλατεία (εκεί που ο δήμαρχος φρόντιζε για να φαίνεται να είναι στην πρώτη θέση) , αποκαλούνται απαξιωτικά "μη θεσμικοί και μη εκλεγμένοι".

Δημιουργούνται «αντι-συντονιστικές» για να παραπλανήσουν και να εξαπατήσουν. Εντείνεται το κλίμα διχασμού της χιακής κοινωνίας.

Αρχίζουν τα ψευτοδιλήμματα , οι "πιέσεις" ακόμη και με προσωπικά μηνύματα όσων στηρίζουν τον αγώνα της Χίου , γίνονται "φιλικές συστάσεις" σε άλλους , ενώ αρχίζουν οι πρώτες διαρροές ότι "οι επιτροπές παρασύρουν τον κόσμο σε κινδύνους και πρέπει διαλυθούν", ότι είναι υπεύθυνες για την διόγκωση της ΒΙΑΛ και τον υπερπληθυσμό στο Χαλκειός, αφού εμποδίζουν το αναπτυξιακό έργο -τερατούργημα του Αίπους των 625 στρ σε επιταγμένη έκταση!!

Συνέχεια έχει ο απροκάλυπτος έλεγχος των τοπικών μέσων ενημέρωσης με φωτογραφική ενοικίαση εγκαταστάσεων με το πρόσχημα της πανδημίας και με στοχευμένους διορισμούς μετακλητών υπαλλήλων. Είχε προηγηθεί η υπόσχεση «διορισμών» προκειμένου να μειωθούν οι αντιστάσεις.

Χρησιμοποιείται όλο το "οπλοστάσιο" του υπουργείου ,προκειμένου να καμφθούν οι όποιες αντιστάσεις.
Ακολουθεί η "διερεύνηση συμμετοχής" στα θλιβερά γεγονότα του Φεβρουαρίου και οι προαναγγελθείσες πολιτικές διώξεις.
Όσοι θεωρούν ότι θα κάμψουν το πατριωτικό φρόνημα και την περηφάνια του Χιώτη, ότι θα ισοπεδώσουν την αγάπη του για το νησί του και την πατρίδα, τώρα που η χώρα δέχεται επιβεβαιωμένα την ασύμμετρη απειλή και επιχειρεί να ανακάμψει από το πάγωμα της οικονομίας, είναι μακριά νυχτωμένοι και προσφέρουν επικίνδυνες υπηρεσίες .

Είναι τόσο περίεργα όλα αυτά που γίνονται , που εύλογα γεννάται η απορία αν είναι σε γνώση της κυβέρνησης και ειδικά του πρωθυπουργού.
Είναι τόσο περίεργα που το θέμα με τα Vouchers ίσως να μοιάζει με παρονυχίδα μπροστά σ' αυτά που γίνονται στα νησιά μας.

Ρίχνει την τελευταία του ζαριά ο υπουργός προκειμένου να διασωθεί για τις πρωτοφανείς αστοχίες του.
Βρέθηκαν οι φταίχτες των δεινών ,είναι οι Χιώτες που αντιστάθηκαν και η δίωξη τους επιδιώκει να μειώσει την αντίσταση τους.
Ομως ΟΛΟΙ οι Χιώτες που νοιάζονται για το νησί τους θα είναι πάντα ΕΔΩ στην Χίο και θα το υπερασπίζονται ,απέναντι σε περαστικούς και πολιτικούς τυχοδιώκτες γιατί κοινός παρονομαστής είναι η αγάπη για τον τόπο τους .

ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ