21 Απριλίου 2020

Σκληρή ανακοίνωση από το Κίνημα Αλλαγής Χίου για το μεταναστευτικό



Τις τελευταίες μέρες γίναμε όλοι μάρτυρες ενός νέου επεισοδίου στο ζήτημα του προσφυγικού που ταλανίζει το νησί μας όπως κι όλο το Β. Αιγαίο. Ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης ταυτιζόμενος πλήρως με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, παρακάμπτοντας εντελώς το δημοτικό συμβούλιο, δρομολόγησε τις εξελίξεις με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργηθεί δομή-καραντίνα σε ιδιωτικό κτίριο στην Πύλη εισόδου του Καρφά, δηλαδή εντός αστικού ιστού και κοντά σε μια από τις πλέον τουριστικές περιοχές του νησιού μας.
Μάλιστα ο κ. Μηταράκης προτίθεται σύμφωνα με δικές του δηλώσεις να δημιουργήσει στο εν λόγω σημείο και δομή ασύλου μετά την λήξη των περιοριστικών μέτρων.

Αυτό που εμείς έχουμε να πούμε είναι ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Ο εμπαιγμός της χιακής κοινωνίας από του δύο πολιτικούς άνδρες είναι πασιφανής. Ενώ έχουν ορκιστεί να υπηρετούν το συμφέρον του τόπου και των πολιτών, εκείνοι λειτουργούν με τρόπο αδιαφανή, εκμεταλλευόμενοι την δύσκολη κατάσταση που όλη η χώρα βιώνει με τον κορωνοϊό χωρίς να υπολογίζουν καθόλου τη γνώμη της πλειοψηφίας των πολιτών, χωρίς να ρωτούν κανέναν.

Ως Κίνημα Αλλαγής εμμένουμε στις θέσεις που έχουμε εκφράσει και στο παρελθόν:

⦁    Καμία νέα δομή ανοιχτή ή κλειστή στο νησί μας.
⦁    Αποσυμφόρηση της νήσου και κλείσιμο της ΒΙ.ΑΛ.
⦁    Διατήρηση μιας πολύ μικρής δομής για καταγραφή και ταυτοποίηση μόνο.
⦁    Άσκηση σοβαρής διπλωματικής πίεσης προς την Ε.Ε. Ώστε όλα τα κράτη να αναλάβουν το μερίδιο που τους αναλογεί.
⦁    Άμεση αποζημίωση για τους ανθρώπους στο Χακλειός που οι περιουσίες τους έχουν υποστεί ανυπολόγιστες καταστροφές.

Υ.Γ. Το άρμα Κάρμαντζη-Μηταράκη διαγράφει μια τροχιά που νομοτελειακά θα προσκρούσει στα βράχια της αντίστασης ενός ολόκληρου νησιού...