21 Απριλίου 2020

Δήμαρχε, μην κουράζεσαι το ντηλ στη Ζερβού έκλεισε στα 2.500.000€!


Στα  2.500.000€! περίπου, (480.000€ ανά έτος), έως και το έτος 2025 έκλεισε το ντηλ στη Ζερβού Σάμου για την κατασκευή και λειτουργία του 2ου ΚΥΤ στο νησί μας, μεταξύ του Υπουργείου μετανάστευσης και των ντόπιων οι οποίοι αφού ξεπούλησαν έκαναν ήδη Ανάσταση!  

Η   διαπραγμάτευση που έγινε ίσως να 'ναι η πιο fast track real estate  - αν όχι η μοναδική δεδομένου των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων που ακολουθεί ο κρατικός μηχανισμός -που έχει γίνει στα χρονικά για παραχώρηση γης  μεταξύ ιδιωτών και Ελληνικού Δημοσίου στο νησί μας.

Το δόλωμα των εκατομμυρίων έπεσε τη στιγμή που το πανελλήνιο ασχολείται με τον κορονοϊό, τη στιγμή που ο Δήμαρχος Αν. Σάμου προσέφυγε στο ΣτΕ για την υπεράσπιση αυτών που τελικά τα 'κονομησανε, τη στιγμή που σύσσωμη η Αυτοδιοικητική δύναμη τάσσεται κατά του σχεδιασμού της κυβέρνησης να μετατρέψει τα νησιά μας σε μεταναστευτικά ορμητήρια, τη στιγμή που τελικά οι λίγοι ποιούν κατά των πολλών για μια χούφτα ευρώ. 

Παρόλα αυτά, τα σπουδαία, τα πλουσιοπάροχα, που γίνονται σε μια μικρή, ευτυχώς, μερίδα της "σύγχρονης" Σαμιάκης κοινωνίας υπάρχει και το μεγαλύτερο μέρος της τοπικής κοινωνίας που επιβαρύνεται και θα συνεχίσει να επιβαρύνεται από τη λειτουργία των ΚΥΤ Σάμου και μάλιστα σφοδρότερα, χωρίς κανένα αντισταθμιστικό όφελος, χωρίς ευρώπουλο!.  

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι στα καλά και συμφέροντα των ολίγων προκύπτει το γειτονικό δίκαιο, η νομική χρήση του οποίου παραμένει για τους λοιπούς, τους πολλούς δηλαδή, ανοικτή και πιθανή, όταν αυτοί θα αντιληφθούν ότι μέρα με τη μέρα η περιουσία τους  βλάπτεται, χάνει την αξία της εξαιτίας του μεταναστευτικού φαινομένου στην ευρύτερη περιοχή, φαινόμενο που όμως θα πληρώνει για τα επόμενα 5 χρόνια μια μερίδα συντόπιτων, όχι όλους τους βλαπτόμενους.

Γιατί, όπως και να το κάνουμε, η οικειοθελής παράδοση μετά σημαντικών απολαβών των ιδιοκτησιών στη Ζερβού δε μπορεί να καταλήγει να 'ναι καταχρηστική έναντι μιας ολόκληρης περιοχής, κατά συνέπεια μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Δήμαρχε, το ταβάνι των 1.200 παράνομων μεταναστών που έλεγες, τι απέγινε; 

Καλή Ανάσταση. Ή μήπως καλά ξεμπερδέματα;.