27 Μαρτίου 2020

Όλα του φταίνε του Μηταράκη


ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΒΗ |

Δεν του βγαίνει, είναι αλήθεια, του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη ούτε το παραμικρό, παρά τις… φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει ιδιαίτερα μετά την επέλαση του κορονοϊού.

Κανένα κρούσμα κορονοϊού στους καταυλισμούς και τις δομές προσφύγων και μεταναστών, παρά τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν και κυρίως σε Μόρια Λέσβου και ΒΙΑΛ Χίου.


Που, βέβαια, για να λέμε την αλήθεια, αν προκύψει εκεί κάποιο κρούσμα από Έλληνα θα το κολλήσουν, καθότι τόσο καιρό εγκλωβισμένοι εκεί μέσα έχουν αποδειχθεί «καθαροί» κι είναι γνωστό ότι ο κορονοϊός δεν προκύπτει από… παρθενογέννεση.

Αν σκάσει, όμως, κρούσμα εκεί μέσα, τίποτα δεν σώζει την κατάσταση, δεδομένων των άθλιων συνθηκών διαβίωσης και υγιεινής. Για τα οποία, βεβαίως, ο ίδιος και η κυβέρνηση φέρουν ακέραια την ευθύνη, αφού τόσο καιρό δεν φρόντισαν να αποσυμφορήσουν τους καταυλισμούς και τα νησιά του Αιγαίου.

Ο τελευταίος εχθρός που ανακάλυψε ο κ. Μηταράκης είναι η συντονιστική επιτροπή αιρετών και κατοίκων Χίου, που δραστηριοποιήθηκε δυνατά στην απόκρουση των κυβερνητικών σχεδιασμών, για την δημιουργία υπερδομής στο Αίπος. Ακόμα δεν μπορεί να το χωνέψει ότι  βρήκε απέναντί του όλη την κοινωνία της Χίου, αλλά – παρά ταύτα – επιμένει.

Θέτει, λοιπόν ερωτήματα για το ποιοί είναι σε αυτή την συντονιστική επιτροπή, σημειώνοντας σε ανάρτησή του: «Γνωρίζω ότι στη Χίο υπάρχει εκλεγμένος δήμαρχος, αντιδήμαρχοι & σύμβουλοι. Ομοίως αντιπεριφερειάρχες και σύμβουλοι. Ανώνυμες επιτροπές μη εκλεγμένες ας υπογράφουν τα κείμενά τους».

Ένα δίκιο, βέβαια, το έχει, αφού δεν συμμετέχει στα δρώμενα της Χίου εκ του σύνεγγυς. Διαφορετικά, θα διαπίστωνε ιδίοις όμμασι ότι στην συντονιστική επιτροπή συμμετέχουν εκπρόσωποι από όλες σχεδόν τις δημοτικές παρατάξεις και στελέχη της βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων τις μέρες επέλασης των ΜΑΤ στο νησί.

Αλλά ο κ. Μηταράκης θέλει υπογραφές! Ενώ για την επιτροπή των ανωνύμων, την αυτοαποκαλούμενη και «παγχιακή επιτροπή αγώνα», που αυτή κι αν ήταν ανώνυμη, δεν βρήκε να πει το παραμικρό, παρόλο που οι σχέσεις τους κάθε άλλο παρά καλές είναι.
https://astraparis.gr/