25 Αυγούστου 2019

«Δεν θα συμπράξουμε στη νέα Περιφερειακή Αρχή»


Θυμίζουμε ότι πριν ακόμα καταλαγιάσουν οι δεύτερες περιφερειακές εκλογές, όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλου της κ. Καλογήρου στις 4 Ιουνίου 2019 επεσήμαναν με ανακοίνωσή τους ότι δεν πρόκειται να συμπράξουν με τον κ. Μουτζούρη, «από καμία θέση ευθύνης»…


Απόφαση του συνδυασμού της Χριστιάνας Καλογήρου που δεν εκπλήσσει μεν, αλλά «δείχνει» τον δρόμο σε άλλες συνεργασίες του κ. Μουτζούρη που ενδεχομένως έχουν ήδη δρομολογηθεί

Με συλλογική απόφασή τους, τα μέλη του συνδυασμού «Εμείς για το Αιγαίο» με επικεφαλής την απερχόμενη Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου ανακοίνωσαν πριν από λίγο ότι δεν πρόκειται να συμπράξουν στη νέα Περιφερειακή Αρχή.



Η απόφαση δεν εκπλήσσει δεδομένων των προστριβών που προηγήθηκαν από την αρχή της συγκρότησης των δύο ψηφοδελτίων και της αντιπαράθεσης που συνεχίστηκε ακόμα και την ημέρα των εκλογών του δεύτερου γύρου.

Παρά την πλειοψηφία των 13 εδρών του συνδυασμού της κ. Καλογήρου, η παράταξή της δεν θα συμπράξει. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο κ. Μουτζούρης Κώστας, νέος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου από 1η Σεπτεμβρίου με 10 έδρες, θα συζητήσει με τις λοιπές παρατάξεις- καθώς ήδη έχει μιλήσει από τον πρώτο γύρο με τον Παναγιώτη Χριστόφα και τον Γιάννη Σπιλάνη, εκφράζοντας τη διάθεσή του για συνεργασία και «δια-ιδεολογική διοίκηση»



Η απόφαση του συνδυασμού «Εμείς για το Αιγαίο»:



«Εμείς, οι εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του συνδυασμού «Εμείς για το Αιγαίο», αποφασίσαμε μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με όλα τα μέλη του συνδυασμού μας, να ασκήσουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σύμφωνα με τη λαϊκή εντολή, τον κριτικό και δημιουργικό ρόλο της αντιπολίτευσης και δεν θα συμπράξουμε από καμία θέση ευθύνης με τη νέα Περιφερειακή Αρχή»



Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι:



Π.Ε. Λέσβου

Χριστιάνα Καλογήρου

Θεόδωρος Βαλσαμίδης

Πόπη Γόμου- Πρωτογεράκη

Στρατής Κυρατζής

Π.Ε. Λήμνου

Κώστας Αδαμίδης

Π.Ε.  Χίου

Παντελής Μπουρνιάς

Λεωνίδας Αθηνάδης

Γεώργιος Νομικός

Παντελής Λεγάτος

Π.Ε. Σάμου

Πάρης Παπαγεωργίου

Γεώργιος Κυριαζής

Σουλτάνα Ανδρεάδου

Π.Ε. Ικαρίας

Παναγιώτης Γενούζος