3 Ιουλίου 2018

Ούτε το Μπαϊράμι δεν έσωσε τις αφίξεις των Τούρκων τουριστών


Με σημαντική πτώση έκλεισε και ο Ιούνιος | Με απώλεια -5.500 τουριστών έκλεισε το Α’ εξάμηνο του 2018


Με σημαντικές απώλειες κλείνει το Α’ εξάμηνο του 2018 σε ότι αφορά στις αφίξεις τουριστών από τα έναντι τουρκικά παράλια, κάτι που δημιουργεί έντονη ανησυχία στην τοπική αγορά αφού οι Τούρκοι τουρίστες αποτελούσαν την ραχοκοκαλιά της τοπικής τουριστικής αγοράς τα τελευταία χρόνια.


Τα στοιχεία του Τελωνείου της Χίου αποτυπώνουν την συνεχώς φθίνουσα πορεία του τουρισμού από την Τουρκία αφού και ο Ιούνιος έκλεισε με σημαντική πτώση σε σχέση με τον Ιούνιο του 2017.

Με αρνητικό πρόσημο κλείνει και το Α’ εξάμηνο του 2018 με τις ελπίδες πλέον για ανάκαμψη να στρέφονται στον Ιούλιο και τον Αύγουστο, τους μήνες δηλαδή που οι κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης αλλά και της μικρασιατικής χερσονήσου επιλέγουν για τις διακοπές τους.

Τα στοιχεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Τελωνείου τον φετινό Ιούνιο πέρασαν την πόρτα του Τελωνείου της Χίου 6.284 άτομα έναντι 9.824 τον Ιούνιο του 2017. Είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε το Μπαϊράμι κατάφερε να συγκρατήσει την πτώση του Ιουνίου, η οποία αποδίδεται αφενός στην πτώση της Τουρκικής Λίρας αφετέρου στην έντονη προεκλογική περίοδο στη γείτονα χώρα.

Σε ότι αφορά στα στοιχεία του εξαμήνου, το Α’ εξάμηνο του 2017 είχαν καταγραφεί 28.000 Τούρκοι επισκέπτες έναντι 22.500 ατόμων του Α’ εξαμήνου του 2018.

politischios