31 Ιουλίου 2017

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΓΙΑ "ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ" ΑΝ ΚΟΠΕΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ;;;;Την ανησυχία μήπως η Ευρωπαϊκή Ένωση "προβεί σε άστοχες ενέργειες" και αφαιρέσει κονδύλια και προσωπικό από την Ελλάδα προκειμένου να υποστηρίξει την Ιταλία στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης εκφράζει, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.Μια τέτοια ενέργεια θα ήταν "εγκληματικό λάθος" και υπάρχει ο κίνδυνος "να καταστρέψουμε ό,τι καλό κάναμε στο δρόμο του Αιγαίου χωρίς να κλείσουμε το δρόμο της Λιβύης", λέει ο κ. Μουζάλας και διευκρινίζει ότι, μπορεί η κατάσταση στην Ελλάδα να καλυτερεύει στη διαχείριση του προσφυγικού, αλλά "αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε σε μια κανονικότητα".
Στην εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μιλάει για τα υπό κατάρτιση προγράμματα ένταξης των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία, με καταγραφή των δεξιοτήτων τους, εκπαίδευση και έμφαση στην εργασία σε συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς της χώρας.
Επίσης, περιγράφει τη μετάβαση της υγειονομικής περίθαλψης προσφύγων και μεταναστών στα νησιά από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στο κράτος και ανακοινώνει επίσημα τη μεταφορά των υπηρεσιών του υπουργείου στο κτίριο Κεράνη και τη δημιουργία συμβουλίου που θα χαράσσει στρατηγικές με τη συμμετοχή εκπροσώπων άλλων υπουργείων.
Επιπλέον, κάνει λόγο για αύξηση του αριθμού των οικογενειακών επανενώσεων στη Γερμανία, ζητάει τη διεύρυνση του προγράμματος μετεγκατάστασης για τους Αφγανούς και όλα τα ασυνόδευτα παιδιά, ενώ διαψεύδει τις καταγγελίες ΜΚΟ για πίεση από την πλευρά της Ευρώπης ώστε να περιοριστούν τα κριτήρια ευαλωτότητας για τους αιτούντες άσυλο.
Τέλος, δηλώνει την αντίθεσή του στις παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων, ενώ αναφερόμενος στη Μόρια τονίζει "είναι σαφές ότι είμαστε αντίθετοι στην αστυνομική βία χωρίς λόγο", ωστόσο αναρωτιέται αν τα συγκεκριμένα επεισόδια θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν χωρίς καταστολή. "Χρειάζεται και η καταστολή με απόλυτα νόμιμο τρόπο και χωρίς καταχρήσεις", λέει χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για τις ενέργειες που κάνει το υπουργείο όσον αφορά την ένταξη των προσφύγων στην κοινωνία, σημειώνει:
Εδώ και τέσσερις μήνες προχωράμε στο νέο μας σχεδιασμό, ο οποίος έχει δύο ποιοτικά χαρακτηριστικά, που προκαλούν τεράστιες αλλαγές και διευκολύνουν την ένταξη. Το ένα είναι ότι σταματάμε το συσσίτιο και δίνουμε στους ανθρώπους μετρητά και το δεύτερο ότι περνάμε από τα καμπ στα διαμερίσματα.


Η γνώμη μας για τον Μουζάλα είναι γνωστή.. έχει αποδειχτεί παντελώς αναξιόπιστος, επομένως ότι λέει ελάχιστη σημασία έχει αφού άλλα λέει και άλλα πράττει !!!
Θα θέλαμε όμως να διευκρινιστεί η "ατάκα".. "περνάμε τους μετανάστες από τα καμπ στα διαμερίσματα" !!
Ποιους αφορά;; όλους ;; και τα νησιά;;;

Και βέβαια να μάθουμε και τι ακριβώς "παίζει" με την Ευρωπαϊκή Ένωση.. γιατί λέει ότι αν κοπεί η χρηματοδότηση "θα καταστραφεί ότι έχει φτιαχτεί;; "

Δηλαδή τι εννοεί;; ..τι ακριβώς θα "καταστραφεί";;;

Lesvos Voice: