1 Ιουλίου 2017

Υπόθεση κατασκοπείας ερευνούν οι αρχές του νησιού μας


Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες μια υπόθεση κατασκοπείας ερευνούν εξονυχιστικά οι αρχές του νησιού μας
Στα χέρια των αρχών φαίνονται ότι βρίσκονται δυο Ελβετοί ένας άνδρας και μια γυναίκα οι οποίοι σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες ήταν κοντά σε στρατόπεδο του Κοκκαρίου


Ενα κατασκοπικό θρίλερ χολιγουντιανού διαμετρήματος εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες στην ελληνική επικράτεια. Πρωταγωνιστούν ηλικιωμένοι Δυτικοευρωπαίοι που τα τελευταία χρόνια έχουν εγκατασταθεί μόνιμα στο Αιγαίο για «να χαρούν τη σύνταξή τους στον ήλιο» μέχρι παρακρατικές ομάδες. Κοινός παρονομαστής είναι η σχέση τους με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό στις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Εξάλλου, τα τελευταία δύο χρόνια η κατασκοπεία στο ελληνικό έδαφος έχει προσλάβει διαστάσεις, κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στη Θράκη, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας, με ανώτατο αξιωματικό να δηλώνει ότι υπάρχουν έως και 500 κατάσκοποι μόνο στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου, δεν αποτέλεσε έκπληξη στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ η καταγγελία γνωστού Τούρκου δημοσιογράφου και πρώην διευθυντή της μεγάλης εφημερίδας «Ζαμάν», Aμπντουλάχ Μποζκούρτ, η οποία απλώς επιβεβαίωσε αυτό που οι ελληνικές αρχές ασφαλείας γνωρίζουν εδώ και καιρό: ο Ταγίπ Ερντογάν έχει απασφαλίσει.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι έχουν καταγραφεί δύο-τρία ακόμα περιστατικά επιβεβαιωμένης κατασκοπείας στα ελληνικά νησιά. Αξιόπιστες πηγές κάνουν λόγο για πολλά περισσότερα με την εμπλοκή ατόμων που είτε ως πρόσφυγες και εθελοντές ΜΚΟ, είτε ως τουρίστες συλλέγουν στοιχεία και φωτογραφίες που αποστέλλονται στην υπηρεσία τους για αξιοποίηση. Με δεδομένη την κλιμάκωση των τουρκικών απειλών και προκλήσεων, οι ελληνικές αρχές ασφαλείας εντοπίζουν αφανείς δράσεις κάποιων ΜΚΟ που έχουν εγκατασταθεί στην ευαίσθητη αυτή παραμεθόρια περιοχή.

Αυτό που εγείρει ακόμα περισσότερα ερωτήματα είναι ότι στην επεκτεινόμενη και εντεινόμενη τουρκική κατασκοπευτική δράση στα ελληνικά νησιά εμπλέκονται Ευρωπαίοι πολίτες. Οι Αρχές, μάλιστα, κάνουν λόγο για την ύπαρξη ενός περίτεχνου ευρωπαϊκού δικτύου πολιτών υπεράνω υποψίας, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουν στρατολογηθεί από τη ΜΙΤ.
Περιμένουμε την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης