12 Ιουνίου 2017

ΕΒΑΤ: «Οχι» ΠΡΟΚΕΚΑ στο Αίπος-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ Συλλόγων στην Αθήνα


Την άρνησή της στη δημιουργία Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ) στην περιοχή του Αίπους εκφράζει η Ενωση Βρονταδουσίων Αττικής, υπογραμμίζοντας ότι ως σύλλογος ετεροδημοτών θα κινητοποιήσει και άλλους συλλόγους προς αυτή την κατεύθυνση.




Επίσης η ΕΒΑΤ επισημαίνει την αρνητική στάση της Κιβωτού του Κόσμου-Αιγαίου, που βρίσκεται κοντά στο υπό διαμόρφωση ΠΡΟΚΕΚΑ και χαιρετίζει την απόφαση του ηγουμενοσυμβουλίου της Μονής και κατ’ επέκταση της Χιακής Εκκλησίας για τη μη παραχώρηση του Μερσινιδίου για τη λειτουργία προσωρινής δομής ΠΡΟΚΕΚΑ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της ΕΒΑΤ αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Βρονταδουσίων Αττικής (Ε.Β.ΑΤ.) Λαμβάνοντας υπ’όψιν τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά:

α) Με την απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργήσει στη Χίο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.

β) Την κοινή θετική θέση στο πρόβλημα αυτό των αιρετών εκπροσώπων του Χιακού Λαού.

γ) Την αρνητική θέση που έλαβε η τοπική εκκλησία της Χίου στο ενδεχόμενο επαναλειτουργίας, ως ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, της παλιάς δομής στο Μερσινίδι, δηλώνει δημόσια τα παρακάτω:

1) Συμφωνεί και επικροτεί ως απολύτως ορθή την εν λόγω αρνητική απόφαση της Χιακής Εκκλησίας η οποία εγγράφεται στο πολύ αξιόλογο και θετικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, για την μη παραχώρηση δημιουργίας προαναχωρησιακού κέντρου στην περιοχή του Μερσινιδίου το οποίο αποτελεί σύμβολο του γενέθλιου τόπου μας.

2) Σχετικά με την προοπτική ίδρυσης ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. σε περιοχή μετά το οροπέδιο του Αίπους, η Ε.Β.ΑΤ. δηλώνει αντίθετη και παρακαλεί να ληφθούν υπ’όψιν τόσο οι διατυπωμένες σοβαρές ενστάσεις της Κιβωτού του Κόσμου “δομή Αίπους”, όσο και οι φόβοι Βρονταδουσίων ποιμένων που δραστηριοποιούνται στην εν λόγω περιοχή για την πιθανή δημιουργία εμποδίων στη βοσκή των ποιμνίων τους.

Ως σύλλογος ετεροδημοτών, θα προσπαθήσουμε να κινητοποιήσουμε άμεσα αντίστοιχες ενώσεις συλλόγων (Ο.Χ.Σ.Α., Χιακή Αδελφότης Αττικοβοιωτίας: Ο Κοραής, Chios Marine Club κλπ.), έτσι ώστε από κοινού και οργανωμένα να περάσουμε το μήνυμα, με μία πιο δυναμική παρέμβαση στο θέμα που αφορά τη Χίο μας».
amanivoice