27 Ιουνίου 2017

Κατερίνα Νοτοπούλου: Από καθαρίστρια, διευθύντρια του πρωθυπουργού

Αυτό είναι το κόλπο με τους συμβασιούχους, που διαχρονικά προσλαμβάνονταν ως εργάτες καθαριότητας και μετά μονιμοποιούντο και μετατίθεντο σε άλλες θέσεις. Είναι ένα αίσχος, που πρέπει επιτέλους να σταματήσει οριστικά. Διότι αυτή η κομπίνα, όπως στην περίπτωση της συντρόφισας Νοτοπούλου (κι όχι μόνον) γίνεται εις βάρος των πολιτών, που φορολογούνται βαριά



Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα να φέρει στο προσκήνιο νέα σε ηλικία πρόσωπα, διορίζοντάς τα σε κρατικές θέσεις, σε μια προσπάθεια ανανέωσης του προσωπικού της κυβέρνησης.

Από τις ανακατατάξεις που σημειώθηκαν πρόσφατα σίγουρα ξεχωρίζει ο διορισμός της 28χρονης Κατερίνας Νοτοπούλου στην ηγεσία του νεοσύστατου πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, το οποίο εγκαινίασε ο ίδιος ο πρωθυπουργός το περασμένο Σάββατο, δεσμευόμενος μάλιστα να επισκέπτεται την πόλη του βορρά τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο εβδομάδες.
Αν και η κομματική πορεία της νεαρής διευθύντριας είναι γνωστή, αφού ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια βουλευτής στις εκλογές του 2015 στην πρώτη εκλογική περιφέρεια της συμπρωτεύουσας, αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι πως έχει περάσει και από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου το 2012 εργαζόταν στον τομέα της καθαριότητας.
Πριν από τέσσερα χρόνια, η 24χρονη τότε ΣΥΡΙΖΑία μετρούσε ήδη αρκετή προϋπηρεσία στο γραφείο του σημερινού βουλευτή Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, εκτελώντας χρέη εκπροσώπου Τύπου για τον υποψήφιο δήμαρχο της Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 2010. Αν και η παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» δεν πήρε το αποτέλεσμα που προσδοκούσε στην κάλπη, έχοντας αναδειχθεί πέμπτη σε ψήφους, η προσφορά και το έργο της Κατερίνας Νοτοπούλου αναγνωρίστηκαν.
Ετσι, δύο χρόνια μετά, υπογράφηκε από τον Γιάννη Μπουτάρη η σύμβαση πρόσληψής της στον δήμο για δύο μήνες, από τον Ιούνιο έως και τον Αύγουστο του 2012, στον τομέα της καθαριότητας δρόμων.
Μάλιστα, όπως περιγράφεται στην απόφαση, «κυρία απασχόληση της αντισυμβαλλόμενης είναι η αποκομιδή των απορριμμάτων ή το σάρωμα των οδών, πλατειών και κοινοχρήστων χώρων της πόλης, σύμφωνα με τις υποδείξεις του αρμόδιου επόπτη, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα υλικά και εργαλεία, εφαρμόζοντας το σύνηθες πρόγραμμα της υπηρεσίας, σε διάφορες βάρδιες (πρωί, μεσημέρι, βράδυ) και ακολουθώντας το πρόγραμμα απασχόλησης του λοιπού προσωπικού καθαριότητας».
Βέβαια, σύμφωνα με πληροφορίες, η Κατερίνα Νοτοπούλου ελάχιστα ασχολήθηκε με το νέο της επάγγελμα τότε, καθώς την ίδια περίοδο είχε αυξημένες αρμοδιότητες στον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, μετά την ανέλπιστη ανάδειξη του κόμματος στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Ετσι, οι... κακές γλώσσες στην πόλη του Θερμαϊκού λένε πως η πρόσληψή της αποτέλεσε ουσιαστικά ένα μικρό «ρουσφέτι» από τον Γιάννη Μπουτάρη στον συνδυασμό της αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη.
  ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Η αναβάθμιση, πάντως, της κυρίας Νοτοπούλου συνεχίζει να απασχολεί έντονα τα πολιτικά στέκια της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο των συζητήσεων είναι τα αυξημένα μέτρα που έχουν ληφθεί στο κτίριο όπου στεγάζεται το γραφείο του πρωθυπουργού στη συμπρωτεύουσα. Το Διοικητήριο στη Θεσσαλονίκη, όπου εδώ και πολλά χρόνια εδρεύει το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, θυμίζει... αεροδρόμιο.
Συγκεκριμένα, στο κτίριο όπου βρίσκεται πια η έδρα της επικεφαλής του Αλέξη Τσίπρα στον βορρά, τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενταθεί και κάθε ένας που μπαινοβγαίνει θα πρέπει να περνάει από αλλεπάλληλους ελέγχους, που παραπέμπουν στις ακτίνες Χ των αεροδρομίων!
Ο πρώτος έλεγχος γίνεται στην είσοδο, όπου είναι εγκαταστημένη εδώ και καιρό η ασφάλεια του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης. Ο δεύτερος και πιο εξονυχιστικός έλεγχος -ο οποίος είναι καινούργιος, αφού άρχισε να λειτουργεί μετά τα εγκαίνια- γίνεται με την είσοδο των επισκεπτών στο κεντρικό κτίριο. Μάλιστα, τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας του πρωθυπουργικού γραφείου ο έλεγχος επεκτάθηκε στους υπαλλήλους του υπουργείου! Οσο για τον τρίτο έλεγχο, αυτός πραγματοποιείται στον πρώτο όροφο, στη δεξιά πλευρά του κτιρίου, έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο. Χρειάζεται, λοιπόν, μεγάλη υπομονή από όποιον βρεθεί στο «Μέγαρο Μαξίμου» της Θεσσαλονίκης για κάποιο αίτημα ή... ρουσφέτι.

parapolitika.gr/