24 Μαΐου 2017

Δ. Γάκης: «Πλήρης και ποιοτική κάλυψη όλης της χώρας με ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα»


Ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής Δημήτρης Γάκης, αναφερόμενος στις δράσεις της Κυβέρνησης για την κάλυψη με ποιοτικό ψηφιακό σήμα των απομακρυσμένων – ορεινών και νησιωτικών – περιοχών της Ελλάδας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η εφαρμογή της δράσης για την επιχορηγούμενη δορυφορική πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών της Χώρας στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης, που ξεκίνησε να υλοποιείται στις δικαιούχες ορεινές και νησιωτικές περιοχές, είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης:
Κανένας Έλληνας πολίτης, κανένα χωριό, νησί, οικισμός, δεν πρέπει να μένει πίσω από τις αναπτυξιακές και κοινωνικές δυνατότητες τις οποίες προσφέρει η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία.
Νιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος που οι πολύχρονες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες μας για την ολοκληρωμένη και ποιοτική κάλυψη της Δωδεκανήσου με ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα, έτυχαν θετικής ανταπόκρισης από την Κυβέρνηση και σήμερα αποδίδουν καρπούς. Παράλληλα, όπως έχουμε ήδη συζητήσει με τους αρμόδιους υπουργούς Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης και Εσωτερικών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Επιτροπής Περιφερειών, θα εργαστούμε από κοινού με νέες δράσεις και έργα ώστε η ψηφιακή τεχνολογία να ξεδιπλώσει όλες τις αναπτυξιακές και κοινωνικές της δυνατότητες προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων όλων των Ελληνικών Περιφερειών. Επίσης, είναι απαραίτητο να επικεντρωθούμε στην επίλυση των προβλημάτων στην παροχή τεχνολογικά προηγμένου τηλεοπτικού σήματος, που παρουσιάζονται σε περιοχές της Ρόδου, της Κω και τη νότια Κάρπαθο, για την πλήρη κάλυψή τους με ψηφιακό σήμα.
Το ψηφιακό σήμα δεν είναι μόνο τηλεοπτική ενημέρωση. Αφορά τον ψηφιακό οικονομικό χώρο, τον τουρισμό, τη δικτύωση των χώρων πολιτισμού στα νησιά μας, αφορά την ουσιαστική ψηφιακή σύγκλιση. Στο πλαίσιο αυτό, συντονισμένα και με πρόγραμμα δράσης μπορούμε να κάνουμε την καθημερινή ζωή των ακριτών πολύ πιο εύκολη και να δώσουμε ουσία και υπόσταση στη σύγχρονη «ψηφιακή επανάσταση», ξεκινώντας από τις ευαίσθητες και λιγότερο ευνοημένες περιοχές της χώρας».
Σημειώνεται, ότι δικαιούχοι της δράσης αυτής που επιχορηγεί το δορυφορικό εξοπλισμό σε μόνιμους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της Χώρας για την απόκτηση δωρεάν δορυφορικής πρόσβασης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης είναι περίπου 16.000 νοικοκυριά σε έξη ακριτικούς Νομούς της Ελλάδας, ανάμεσά τους, οικισμοί σε τρεις νομούς του ανατολικού Αιγαίου. Ειδικότερα, στη Δωδεκάνησο, ενισχύονται περίπου 1.850 νοικοκυριά σε εννέα Δήμους (Αγαθονησίου, Αστυπάλαιας, Καλύμνου (Ψέριμος), Κάσου, Λειψών, Πάτμου, Σύμης, Τήλου, Χάλκης).


 Πηγή:www.dimokratiki.gr