21 Μαρτίου 2017

ΚΑΙ ΤΟ Ε9 ΜΑΣ ΣΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΣΙΚΟ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ; ΤΙ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ κ.κ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΥΠΕνΑντίγραφο του εντύπου Ε9 της δήλωσης στοιχείων ακινήτων, που υποβάλλεται στη Δ.Ο.Υ., εφόσον από αυτό προκύπτει η ταυτότητα του ακινήτου. Αυτό απαιτεί η Κτηματολόγιο Α.Ε κατά την διαδικασία αίτησης / ένστασης κατά δασικού χάρτη από τους φορολογούμενους Έλληνες πολίτες.

Στη σφαίρα της φαντασίας της κυβέρνησης, δη των Υπουργών ΥΠΕΝ Γιώργου Σταθάκη και Σωκράτη Φάμελλου ίσως αυτό να είναι σύννομο. Στη σφαίρα όμως του Συντάγματος και της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αυτό είναι καθ΄ όλα παράνομο ως και αντισυνταγματικό. Βάσει του άρθρου 43 παρ. 2 του Συντάγματος για την έκδοση κανονιστικών πράξεων αυτές οι νομοθετικές διατάξεις είναι πέραν της εξουσιοδοτήσεως τους.


Έστω και αν συμφωνήσουμε με τον ετσιθελισμό  των προαναφερόμενων Υπουργών, και προσκομίσουμε οικειοθελώς το Ε9 μας επί του οποίου αναγράφουμε ότι διαθέτουμε αγροτεμάχιο με καλλιεργούμενα είδη, αυτό το γεγονός θα παίξει κάποιο ρόλο για το χαρακτηρισμό του ακινήτου μας; Θα μας σώσει; Ή μήπως εκ του παραλλήλου δημιουργείται μια καλή ευκαιρία να γίνει ένα ξεσκαρτάρισμα σύμφωνα με το γνωστό «είσαι ότι δηλώνεις», οπότε φορολογείσαι ανάλογα;. Ή μήπως ψάχνουμε να βρούμε πώς να ρίξουμε άλλο ένα χαράτσι στο τραπέζι της οικογένειας, του νέου ανθρώπου που θέλει να ασχοληθεί με τη γη που του άφησαν οι προγονοί του, του άνεργου που αποφάσισε να αποκεντρωθεί και να πάει στο χωριό, στο νησί του για να προσπαθήσει να αποκομίσει ένα έσοδο με το οποίο ίσως να καταφέρει να ζήσει αξιοπρεπώς αλλά δυστυχώς αυτή δασώθηκε ενώ κανένας νόμος δεν επιβάλει σε κανέναν χρονικό περιθώριο για την επανα - καλλιέργεια της γης του; Ή μήπως ετοιμάζουμε μια βάση δεδομένων προκειμένου να ξέρουμε τι μας συμφέρει να διεκδικήσουμε κι ας το αποζημιώσουμε αν χρειαστεί με λίγα «γρόσια», (λέξη πιο επίκαιρη παρά ποτέ), προκειμένου να ενοποιήσουμε και να χτίσουμε μια νέα ιδιωτική περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου με στόχο να την υποθηκεύσουμε στους δανειστές μας, ή τι μας συμφέρει να αφήσουμε για να ζήσει και ο φτωχός, Έλληνας συγγενής;

Στο πρόσφατο παρελθόν είχαν ακουστεί και γραφτεί διάφορες απόψεις περί φορολογίας και των ακαλλιέργητων αγροτεμαχίων.

Ωστόσο, το Ε9 μας αν επιμένουν να το πάρουν οι όποιοι δασικοί υπάλληλοι και υπάλληλοι του Εθνικού Κτηματολογίου εντεταλμένοι υπηρετούντες και προσκυνούντες, αυλικοί των Υπουργών να πάνε να το γυρέψουν, αν έχουν το δικαίωμα, από τις κατά τόπους Δ.Ο.Υ και ειδικά από τους Προϊστάμενους αυτών. Για να δούμε θα τα καταφέρουν;

ΑΝ ΔΕ ΔΙΑΣΑΦΗΝΙΣΕΤΕ ΣΕ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ Ε9 ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΤΕ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΑΣ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ!

Όχι τίποτε άλλο γιατί στο τέλος η παρανομία θα έχει σίγουρα ονοματεπώνυμο, αφού κανείς δεν είναι άμοιρος των ευθυνών του!