17 Μαρτίου 2017

Ασφυξία στα κρατητήρια του Α.Τ. Κω-Α.Κυδωνάκης: Δεν έχουν γίνει απελάσεις εδώ και 6 μήνεςΠαρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου άρχισαν ήδη να επιστρέφουν στην Κω ( τόπος εισδοχής) οι παράνομοι μετανάστες των οποίων δεν εγκρίθηκαν τα αιτήματα ασύλου, ή συνελήφθησαν να έχουν ταξιδέψει με πλαστά έγγραφα προς την Ηπειρωτική Ελλάδα, με αποτέλεσμα να έχουν ‘’φρακάρει’’ τα κρατητήρια στα αστυνομικά τμήματα του νησιού , όπως μας πληροφορεί ο Α. Κυδωνάκης.


Οι κρατούμενοι μετανάστες μέχρι στιγμής στο αστυνομικό τμήμα της Κω είναι 62, όταν η δυναμικότητα προβλέπει μόνον 22.

Η επιστροφή των κρατουμένων μεταναστών με μεταγωγές , γίνετε με γοργούς ρυθμούς τις τελευταίες μέρες , καθώς η απέλασή τους όπως εξηγεί ο κ. Κυδωνάκης , πρέπει να γίνει από τον τόπο εισδοχής, επισημαίνοντας ωστόσο ότι διαδικασίες απέλασης δεν έχουν διεκπεραιωθεί εδώ και 6 μήνες.

Εν τω μεταξύ η μεταφορά τους στην δομή του προαναχωρησιακού κέντρου δεν μπορεί να γίνει προς το παρών καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα και η στελέχωση των υπηρεσιών που απαιτούνται για την λειτουργία της κλειστής δομής.

Ο κ. Κυδωνάκης παραδέχεται ότι είναι καθημερινές οι συλλήψεις στο λιμάνι από το λιμεναρχείο αλλά και την ΕΛΑΣ παράνομων μεταναστών που επιχειρούν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα και διαβατήρια , τα οποία διακινούνται από διάφορα κυκλώματα. Πηγή:www.dimokratiki.gr