31 Ιανουαρίου 2017

Έρχεται ο Μπαλάφας αύριο στη Σάμο και παίρνει τα κλειδιά από τον Αγγελόπουλο για το 2ο Hot Spot στο νησί!!!


ΠΗΓΗ ΣΑΜΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ


Aνάστατη από νωρίς το πρωί είναι η...

 κοινωνία της Σάμου, μετά τις πληροφορίες για την αυριανή (Τρίτη 31/1/2017) επίσκεψη του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μπαλάφα στο νησί!

Οι λόγοι της ξαφνικής επίσκεψης του Υφυπουργού στο νησί της Σάμου όπως λένε οι πληροφορίες μας από κυβερνητικές πηγές, είναι η αποδοχή της πρότασης που είχε κάνει πριν από ΑΚΡΙΒΩΣ έναν (1) χρόνο στις 15 Ιανουαρίου του 2016 ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος για την δημιουργία 2ου Κέντρου Λαθρομεταναστών στο νησί!!!

Τότε επίσημα σε παρέμβαση του προϊσταμένου των τεχνικών υπηρεσίων του Δήμου κ. Καραγιαννίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και με επίσημο Δελτίο Τύπου, ο Δήμαρχος Σάμου έχοντας ως δικαιολογία ότι το (υφιστάμενο) Κέντρο Λαθρομεταναστών στο πρώην πεδίο Βολής στη πρωτεύουσα είναι ακατάλληλο και επικίνδυνο, είχε προτείνει 5 σημεία στο νησί και συγκεκριμένα στην περιοχή (1) Βαρελά εκεί που ήταν πρώτα το εργοστάσιο της Πειραικής Πατραικής, (2) το πρώην Σφαγείο "Κνίτη" στην περιοχή Ζερβού, (3) στην περιοχή του πρώην Φυλακίου "45" (στο δρόμο προς το Πυθαγόρειο), (4) στην περιοχή Μωραιτοχώρι και (5) στην περιοχή του Κοκκαρίου!

Αυτή του η τοποθέτηση είχε προκαλέσει αντιδράσεις από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αλλά και από την Δημοτική Κοινότητα του Κοκκαρίου που είχε επίσημα καταγγείλει αυτές τις σκέψεις αναφέροντας μεταξύ των άλλων πως "...Προς πάσαν ενδιαφερόμενο και εμπλεκόμενο στην διαδικασία αυτή ενημερώνουμε οτι η κοινότητα Κοκκαρίου μέσω της παρούσας ανάρτησης (στο Facebook) αλλά και επισήμως με σχετικό έγγραφό της αντιτίθεται σε κάθε και μόνο σκέψη περί εγκατάστασης HotSpot στην κτηματική της περιφέρεια"



ΤΕΛΙΚΑ

Τελικά όπως φαίνεται οι προτάσεις του Δημάρχου Σάμου έπιασαν τόπο και αύριο ο υφυπουργός κ. Μπαλάφας στη ξαφνική του επίσκεψη στο νησί εκτός της βόλτας που θα κάνει στο Κέντρο Λαθρομεταναστών, θα μεταβεί με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Σάμου στα πρώην σφαγεία "Κνίτη" στη περιοχή Ζερβού για να εποπτεύσει τον χώρο...!!!

Και λέμε με υπηρεσιακούς παράγοντες διότι πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν πως ο δήμαρχος Σάμου κ. Αγγελόπουλος για να μη δώσει "στόχο" υποτίθεται πως αντιδρά και δεν θα συνοδέψει τον υφυπουργό...(και εδώ γελάνε)


ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Οι πρώτες ανιδράσεις πάντως για την επίσκεψη Μπαλάφα αύριο στο νησί ήρθαν και επίσημα πρίν από λίγη ώρα από τον ίδιο τονΑντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Κατρακάζο όπου σε γραπτή του και όλο νόημα δήλωση ανέφερε στην προσωπική του σελίδα στοFacebook:
"...ΣΚΕΨΕΙΣ…
Τι να συζητήσουμε; Δεν υπάρχει λόγος….
Τα πράγματα μετά από τόσες συναντήσεις και συζητήσεις ένα χρόνο τώρα είναι ξεκάθαρα….
Η τοπική κοινωνία , οι δυο βαθμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, όλοι οι φορείς και οι πολίτες ενωμένοι έχουμε ξεκάθαρη θέση:
KAMIA νέα δομή κλειστή, ανοιχτή ή ημίκλειστη ….άμεση αποσυμφόρηση εδώ και τώρα….
Έργα επιτέλους…"