30 Ιανουαρίου 2017

Να δούμε τι θα γίνει αύριο με την επίσκεψη Μπαλάφα










Διαβάζοντας την παρακάτω είδηση διαπιστώνουμε για μια ακόμη φορά τα τόσο τραγικά λάθη της πολιτικής του Δημάρχου Σάμου όταν σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου συμφώνησε και υπέγραψε με τους υπουργούς 7 θέσεις που στηριζόταν στην συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας ..........μέσα σε δυο μήνες αλλάζει τώρα γραμμή και αμφισβητεί τα όσα είχε υπογράψει τι να υποθέσει κανείς με αυτές τις πολιτικές και με τους μπακλαβάδες  φίλους άκαπνους της πολιτικής που επέλεξε να διοικήσει αυτό τον τόπο από την Αθήνα;




Μετά την σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Μιχάλης Αγγελόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση


<<Ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος έκανε γνωστό ότι είχε τις προάλλες αποστείλει επιστολή στην κυβέρνηση, η οποία «ανταποκρίθηκε γρήγορα και η σύσκεψη αυτή οδήγησε στα πρώτα αποτελέσματα. Η αποσυμφόρηση αρχίζει εντός ημερών, σταδιακά», δήλωσε ενώ χαρακτήρισε «μείζον θέμα» το ζήτημα της ανάπτυξης του νησιού. Τα μέτρα επ’ αυτού θα εξειδικευτούν σε επόμενη συνεδρίαση υπό τον κ. Χαρίτση, γνωστοποίησε, τέλος, ο κ. Αγγελόπουλος...>>

 Από όσα τελικά ελέχθησαν και υπέγραψε τίποτα δεν υλοποιήθηκε με αποτέλεσμα τώρα οι δήμαρχοι να τρέχουν και να μην φτάνουν......


-----------------------------------------------------------------------------------------------------

ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Οι δήμαρχοι 5 νησιών που σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού ζητούν παρέμβαση της ΕΕ

Κοινή πρωτοβουλία των Δημάρχων των 5 νησιών που σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως και Λέρος θα εκδηλωθεί τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του iefimerida.gr οι 5 δήμαρχοι προγραμματίζουν μάλιστα κοινή συνέντευξη τύπου στην Αθήνα αλλά και κοινή παρέμβαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ζητώντας την αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου.

Ήδη οι Δήμαρχοι βρίσκονται σε διαρκή επαφή το τελευταίο διάστημα, αντιλαμβανόμενοι ότι ο εγκλωβισμός χιλιάδων παράνομων μεταναστών και προσφύγων σε Λέσβο,Χίο, Κω, Σάμο και Λέρο είναι μια ξεκάθαρη επιλογή της κυβέρνησης που οδηγεί σε αδιέξοδο.

Αμφισβητούν μάλιστα ότι στη συμφωνία Ε.Ε-Τουρκίας υπάρχει ρήτρα απαγόρευσης για τη μετακίνηση των παράνομων μεταναστών και προσφύγων από τα νησιά.

Την ίδια στιγμή εντείνεται και η πίεση από τις τοπικές κοινωνίες που βλέπουν τον τουρισμό και την τοπική κοινωνία να αποτελούν παράπλευρες απώλειες σε αυτά τα νησιά.

Οι Δήμαρχοι των 5 νησιών γνωρίζουν ότι από τα στοιχεία που υπάρχουν, η συντριπτική πλειοψηφία όσων έρχονται πλέον στη χώρα δεν είναι πρόσφυγες ούτε μπορεί να τους αποδοθεί καθεστώς ασύλου, κάτι που έχει παραδεχθεί και ο κ.Μουζάλας.

Την ίδια στιγμή όμως δεν λειτουργεί με ταχύτητα ο μηχανισμός ασύλου και ουσιαστικά δεν γίνονται επαναπροωθήσεις, με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται όλοι στα νησιά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν αλλάξει θέση απέναντι στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, ακόμα και Δήμαρχοι που ήταν φιλικοί προς την κυβέρνηση όπως ο Δήμαρχος Λέσβου και ο Δήμαρχος Λέρου, οι οποίοι αντιλαμβάνονται πλέον το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί η συγκεκριμένη κατάσταση.






iefimerida