26 Σεπτεμβρίου 2018

Από το 2016 τα γράφαμε ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΑΜΟΥ - ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΚΑΙ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ;


Στον οίκο Prada φαίνεται να «ράβεται» το κοστούμι της λειτουργίας του Κέντρου Μεταναστών Σάμου καθώς τα κόστη διαρκώς αυξάνονται.
Εκτός από τις κοντεϊνερ - εγκαταστάσεις που ανέρχονται στα 1.227.861,67 εκ.ευρώ, προστέθηκαν ακόμη 2.228.774 εκ. ευρώ για την κινητή μονάδα Α΄ συγκεκριμένα για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, διερμηνείας και ενημέρωσης για τους πρόσφυγες από ΜΚΟ και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.
Κι ενώ τα εκατομμύρια για το ΚΕ.Π.Υ Σάμου ρέουν για... πρώτη φορά αριστερά και... κλασσικά δεξιά, προβλήματα όπως τα απόβλητα που προκαλούνται εξαιτίας της λειτουργίας του, κυριολεκτικά μένουν στάσιμα.

Όλοι γνωρίζουμε το φιάσκο του βιολογικού Σάμου. 
Λίγες ημέρες πριν τα δικά μας - και όχι μόνο - κακάκια πλημμύρισαν τη χερσαία ζώνη της πόλης μας σε μια ακόμη δοκιμαστική προσπάθεια του Δήμου να πάρει μπρος, το επίσης εκατομμυρίων ευρώ έργο του βιολογικού. 

Άλλα γιατί παραπονιόμαστε;

Η αρμόδια υπηρεσία της Π.Ε Σάμου για να βρει την άκρη με τους περιβαλλοντικούς όρους και δεσμεύσεις που θα έπρεπε ούτως ή άλλως να διέπουν, έστω κι εάν χρειαστεί  να επιβληθούν για του είδους τις εγκαταστάσεις, απευθύνεται με γενικού περιεχομένου ερωτήσεις στις υπηρεσίες του αρμόδιου υπουργείου. 
Το υπουργείο όμως απαντά κατ΄ εκτίμηση τι ισχύει μόνο για τις υφιστάμενες κτιριακές στρατιωτικές εγκαταστάσεις που αλλάζουν χρήση σε δομές φιλοξενίας μεταναστών, ενώ ουδεμία αναφορά κάνει για τις εγκαταστάσεις που δημιουργούνται από το μηδέν. 

Αποτέλεσμα; Τα έγγραφα , λόγω ασαφών ερωτημάτων, πηγαινοέρχονται.
 Εμείς μένουμε για άλλη μια φορά θεατές σε μια φαρσοκωμωδία επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, τα έργα για τ’ απόβλητα στην πόλη μας δεν αντέχουν τον υπάρχοντα πληθυσμό και όλοι μαζί, μαζί με το Pradaki, να ετοιμαζόμαστε για το γάμο του κουτρούλη.    

Όσο για την υδροδότηση του Κέντρου, ρωτάμε δημόσια το Δήμο Σάμου; ή μήπως την Π.Ε Σάμου; ή μήπως κάποιο Υπουργείο; Σε κάθε περίπτωση, έστω κι αν χρειαστεί όλοι οι προαναφερόμενοι να συσκεφθούν, κάποιος οφείλει υπεύθυνα να απαντήσει στα εξής: 
1) Από που υδροδοτείται το ΚΕ.Π.Υ Σάμου;
2) Εξαιτίας  των συνεχών διακοπών υδροδότησης της πόλης υπάρχει επάρκεια νερού για την υδροδότησή του; 
3) Υπάρχει μετρητής κατανάλωσης;  
4) Πόσα κυβικά νερό χρησιμοποιούνται ανά ημέρα για τις ανάγκες της λειτουργίας του ΚΕ.Π.Υ Σάμου;  
5) Η ποσότητα του νερού θα μας φτάσει; 
6) Ο λογαριασμός υδροδότησης, αυτόν που όλοι εμείς λαμβάνουμε στα σπίτια και στις επιχειρήσεις μας και τον οποίο πληρώνουμε μόνο σε γραφείο του Δήμου, που παραδίδεται και με ποιο τρόπο εξοφλείται;
7) Παρακαλούμε για τις αποδείξεις εξόφλησης.