26 Σεπτεμβρίου 2018

Από το 2016 τα γράφαμε ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΑΜΟΥ: ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΛΟΧΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ!

Πώς αλλάξαμε λοχία, κοίτα τη φωτογραφία.

Ιδού λοιπόν η ευκαιρία Δήμαρχε. Άδραξε την. Κανόνισε, ξέρεις εσύ,  με τους κ.κ. Υπουργούς Μουζάλα, Τόσκα και Καμμένο, να σου «δανείσουν»  το στρατό μας, μπας και οι κακοτεχνίες στα έργα υποδομής στο νησί μας επιτέλους διορθωθούν και βρούμε την υγειά μας.

Παρεμπιπτόντως, αναφορικά με την υγεία, (όχι τη δική μας αυτή θα γιάνει ως απόρροια της νομοθετικής διάταξης του Υπουργείου Υγείας για την ελεύθερη πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας), οι φιλοξενούμενοί μας μετανάστες θα λάβουν και δωρεάν περίθαλψη και πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη από το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.


Άλλη μια φορά αναρωτιόμαστε πως κάτι τέτοιο θα υλοποιηθεί όταν το νοσοκομείο μας υπολειτουργεί με αποτέλεσμα να μη δύναται να εξυπηρετήσει τους υπάρχοντες ασφαλισμένους πολίτες του τόπου μας.  

Ίσως ο καταλληλότερος  για να ερμηνεύσει το Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις δράσεις του Υπουργείου σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την Υγεία γενικά αλλά και τα νησιά μας ειδικά, είναι ο Βουλευτής μας, ο κ. Σεβαστάκης. 

Εν πάση περιπτώσει προφανώς η ανάμειξη του στρατού στην ιστορία ΚΕ.Π.Υ. κινείται στα όρια της βασικής Δημοκρατίας ουχί της Βασικής αρχής της δημοκρατίας, εφόσον έτσι λύνονται προβλήματα, όπως:  αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας ( βλ. Λινοπότι Κω με την κατάληψη του χώρου από τους κατοίκους), αλλά και «αδικίες»; προτιμήσεων εργολάβων με την δικαιολογία της fast track υλοποίησης του έργου.

 Επιπλέον, βολεύει Περιφερειάρχες Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους στην ευκολία αποποίησης ευθυνών.
Κανείς δεν τους εξασφάλισε ότι οι πρόσφυγες μετά την ταυτοποίηση θα φεύγουν για Αθήνα

Κι ένα τραγουδάκι αφιερωμένο…
Πώς καταντήσαμε λοχία,  ποιος είμ’ εγώ, ποιος είσ’ εσύ
Κάποτε στο Τεπελένι, εικοσάχρονα παιδιά με μια ματωμένη χλαίνη τρέχαμε για λευτεριά. Τώρα σ’ αυτή την ηλικία πίνουμ’ αμίλητοι κρασί.

Ο πιο ανίκητος εχθρός είναι, λοχία, ο καιρός