2 Φεβρουαρίου 2016

Χθες ο Τέρενς Κουίκ ως βουλευτής αντιπολίτευσης κατήγγειλε στη Βουλή τους Θάνο και Παπαθεοφάνους......σήμερα ως υπουργός είναι υπέρ του hot spots ..κρίμα!!!!!!


Στη Βουλή έφτασε το θέμα με το Κέντρο Ταυτοποίησης και Υποδοχής Μεταναστών στη Σάμο. Το Κέντρο έχει όλους κι όλους 4 αστυνομικούς να φυλάσσουν 680 μετανάστες. Κι όχι μόνο αυτό. Οι άνθρωποι που αναγκαστικά βρίσκονται στο Κέντρο είναι κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον. Διότι το Κέντρο Ταυτοποίησης χωρά μόλις 285.

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και συγκεκριμένα ο Βουλευτής, Τέρενς Κουίκ έθεσε το ζήτημα στη Βουλή ζητώντας απαντήσεις από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Οπως ανάφερε ο Τέρενς Κουίκ: «Όταν η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να λειτουργήσει κέντρο υποδοχής και κράτησης λαθρομεταναστών, είχα προειδοποιήσει με αλλεπάλληλες δηλώσεις μου για την εφιαλτική κατάσταση που θα επέρχετο. Είχα εκφράσει τις αντιρρήσεις μου και στον απελθόντα Δήμαρχο Στέλιο Θάνου και στον απελθόντα Aντιπεριφερειάρχη Παπαθεοφάνους. Επέμενα ότι η λειτουργία στρατοπέδου θα άνοιγε τις ορέξεις των δουλεμπόρων από την Τουρκία, οι οποίοι με την προοπτική κρεβατιών και διατροφής, θα έσπρωχναν φουρνιές ολόκληρες στο νησί.

Και όλα αυτά σε εποχές που τα νησιά είχαν ηρεμήσει σε μεγάλο βαθμό από την λαθρομετανάστευση, καθώς επί υφυπουργίας Πάνου Καμμένου, τα στρατόπεδα είχαν κλείσει, ακριβώς με τη λογική της μη ενθάρρυνσης των δουλεμπόρων.
Τότε και οι δύο αυτοδιοικητικοί, μου έλεγαν λόγια του αέρα για δήθεν ανοχή τους σε ολιγοήμερη και μόνο παραμονή των λαθρομεταναστών στο νησί, με την απειλή ξεσηκωμού σε αντίθετη περίπτωση.

Τώρα αυτοί πάνε σπίτι τους, αφού αποδοκιμάστηκαν στις πρόσφατες εκλογές. Άφησαν, όμως, πίσω τους αυτό το τεράστιο πρόβλημα που καλούνται να επιλύσουν με ακύρωση του στρατοπέδου και ο νέος Δήμαρχος και η νέα Αντιπεριφερειακή Αρχή.

Γλυκά ματάκια στη κυβέρνηση που τους είναι ομογάλακτη, δεν σηκώνουν. Πρωτεύει το συμφέρον του νησιού.

Βεβαίως πρέπει να πάρουν θέση και οι τοπικές οργανώσεις των κομμάτων, που δεν μπορούν να σιωπούν μπροστά σε αυτή την κατάσταση».

Η Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ, έχει ως εξής:

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ
ΘΕΜΑ: ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΑΜΟΥ

κ. Υπουργέ,

Οι αστυνομικοί υπάλληλοι Σάμου, σας κοινοποίησαν έγγραφη διαμαρτυρία τους προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με το Κέντρο Λαθρομεταναστών που άνοιξε στο νησί ο προκάτοχός, δημιουργώντας αυτό που είχαμε προβλέψει:

Μία εφιαλτική κατάσταση, η οποία και περιγράφεται με απόλυτο ρεαλισμό στην επιστολή που πρέπει να έχετε στα χέρια σας και την οποία παραθέτω στην περίπτωση που τελικά δεν σας την έχουν παραδώσει οι Υπηρεσίες σας.