7 Ιουλίου 2014

Μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχει πέσει η άσφαλτος.




πηγή ΣΑΜΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ


Αισιόδοξος παρουσιάστηκε ο

κ. Ανδρέας Οικονομίδης, εργολάβος (ΟΔΕΥΣΗ Α.Ε.) του έργου της ανάπλασης της παραλιακής οδού της πρωτεύουσας της Σάμου, σε συνάντηση που προκάλεσε ο ίδιος με τους επαγγελματίες της πόλης, την Πέμπτη το βράδυ στο ξενοδοχείο ''ΑΙΟΛΙΣ''.

Η συμμετοχή ήταν αρκετά μεγάλη, αλλά ουσιαστικά γιατί από το πρωί είχε κυκλοφορήσει έντονα η πληροφορία, πως ο εργολάβος ήταν έτοιμος να ανακοινώσει την αποχωρησή του από το νησί και την εγκατάλειψη του έργου, κάτι όμως που το διέψευσε ο ίδιος, αφού όπως είπε έγινε συνάντηση με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμου και σε λίγες ημέρες ξεκινά την κάλυψη του τελευταίου υποστρώματος με 3Α και την τελική κάλυψη με άσφαλτο του παραλιακού δρόμου από το ΞΕΝΙΑ μέχρι και το Λιμάνι.

Βέβαια σε σχετικές πιεστικές ερωτήσεις που του έγιναν ανέφερε πως αν ήταν το "δικό του σπίτι'' δεν θα πραγματοποιούσετο έργο με αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Ο κ. Οικονομίδης ανέφερε πως μέχρι τις 10 Αυγούστου θα έχει ολοκληρώσει και το ηλεκτροφωτισμό του δρόμου και μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, στις αρχές Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει τη διαμόρφωση του πεζοδρομίου στην πλευρά της θάλασσας.

ΟΜΩΣ το σημαντικό είναι πως (αφού κανείς δε γνωρίζει), ΑΝ χρειαστεί να κλείσει ο καινούριος (και φρεσκοασφαλτοστρωμένος) πλέον δρόμος για να ξανασκαφτεί (αφού το έργο του βιολογικού δεν ξέρουμε αν έχει αποπερατωθεί), ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ καμία πρόσβαση και θα κοπεί η πόλη στα δύο!!!

Ουσιαστικά πάντως το συμπέρασμα που βγήκε από αυτή τη συνάντηση είναι πως το έργο βρίσκεται ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ στον αέρα αφού η μελέτη του κ. Αυτιά αναφέρει πως το υπέδαφος είναι βράχος ενώ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ότι είναι σαθρό και μπαζωμένο με τη θάλασσα υπογείως να επικοινωνεί μέχρι και τις προσόψεις των καταστημάτων!

Ελπίζουμε να μη δούμε τα λεφτά των φορολογουμένων να βρεθούν πεταμένα για άλλη μια φορά στη θάλασσα!

Ο κ. Οικονομίδης επίσης ανέφερε πολλές φορές πως η μελέτη του έργου άλλαξε στην πορεία και ήρθε σε πολύ δύσκολη θέση να απαντήσει σε θέματα που έτσι κι αλλιώς έπρεπε να τα απαντήσουν οι υπεύθυνοι του Δήμου.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως ΚΑΝΕΝΑΣ εκπρόσωπος του Δήμου δεν παρευρέθηκε στη συνάντηση αυτή!