3 Σεπτεμβρίου 2012

Θέλει να κάνει τη Μύκονο Εμιράτο η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στις Κυκλάδες Κατερίνα Μονογυιού

Σε νέο αραβικό εμιράτο φιλοδοξεί να μετατρέψει τη Μύκονο η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στις Κυκλάδες κυρία Κατερίνα Μονογυιού, προωθώντας ένα επιθετικό σχέδιο τουριστικής πολιτικής στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
 



Στόχος της, να προσελκύσει την οικονομική ελίτ των αραβικών χωρών στο Αιγαίο πέλαγος. Η κυρία Μονογυιού, η οποία έκλεψε τις εντυπώσεις στις πρόσφατες εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου στην Τήνο στο πλευρό του υπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, διεκδικεί ρόλο πρέσβειρας του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό, έχοντας βάλει στο στόχαστρό της εμίρηδες, χαλίφηδες και μεγιστάνες του πλούτου.

Σκοπός της είναι να σαγηνευτούν τα καραβάνια Αράβων εκπροσώπων του διεθνούς jet set με τις τσέπες γεμάτες πετροδόλαρα από το ελληνικό κάλλος και τη ζεστή ελληνική φιλοξενία και οι παραλίες των νησιών μας να γίνουν το ορμητήριό τους για τις μάχες που δίνουν στην παγκόσμια αρένα του χρήματος.



Η κυρία Κατερίνα Μονογυιού πλάι στον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου στην Τήνο, χοροστατούντος του μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου

«Είμαι αποφασισμένη και έτοιμη να ταξιδέψω στο Κατάρ, στη Σαουδική Αραβία, στο Ντουμπάι και στο Αμπού Ντάμπι για να αναδείξω την ελληνική φιλοξενία στους ισχυρούς παράγοντες της περιοχής», λέει με σιγουριά μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» η 28χρονη Μυκονιάτισσα, η οποία έλαβε το βάπτισμα του πυρός στην κεντρική πολιτική σκηνή στις πρόσφατες εκλογές.

Η πρωτοβουλία της νεαρής διαιτολόγου στηρίζεται σε ένα πρόγραμμα αδελφοποιήσης, σε πρώτη φάση, της Μυκόνου με αραβικές πόλεις, το οποίο έχει εμπνευστεί και φιλοδοξεί να επεκτείνει στη συνέχεια σε όλες τις Κυκλάδες. Στόχος, να αναπτυχθεί ένας δίαυλος προσωπικής επικοινωνίας με ανθρώπους που κινούν τα νήματα της εξουσίας και της επιχειρηματικότητας στη Μέση Ανατολή ώστε στο άμεσο μέλλον να μιλάμε για μαζική απόβαση τουρισμού υψηλής οικονομικής στάθμης στις κοσμικές παραλίες του νησιού. «Το μέλλον του ελληνικού τουρισμού βρίσκεται στις χώρες αυτές. Εχουμε πολλά κοινά στοιχεία στην κουλτούρα μας και υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε η Ελλάδα να γίνει βασικός τουριστικός προορισμός τους».



Οι βαλίτσες της κυρίας Μονογυιού όμως είναι έτοιμες για να ταξιδέψει στη Ρωσία του κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου να απευθύνει στους Ρώσους ολιγάρχες προσκλητήριο φιλοξενίας στα ελληνικά θέρετρα. «Η Ρωσία είναι μια δυναμική τουριστική αγορά. Εχουμε τις δυνατότητες αλλά και την υποδομή να αναπτύξουμε, εκτός των άλλων τομέων, και τον θρησκευτικό τουρισμό. Η Πάτμος, η Τήνος και άλλα νησιά μας μπορούν να γίνουν σημείο αναφοράς των ορθόδοξων τουριστών ανά την υφήλιο».



Γέννημα θρέμμα Μυκονιάτισσα, η κυρία Μονογυιού, με ισχυρά βιώματα από την κοσμική ζωή του Νησιού των Ανέμων, μπήκε στην πολιτική για δώσει, όπως λέει, φρεσκάδα στον ξύλινο πολιτικό λόγο που κυριαρχεί στη χώρα μας εδώ και δεκαετίες. Η υποψηφιότητά της στις βουλευτικές εκλογές ακολούθησε χρονικά την εκλογή της ως δημοτικής συμβούλου Μυκόνου. «Δεν προέρχομαι από πολιτική οικογένεια. Ο πατέρας μου είναι έμπορος και ο αδελφός μου διατηρεί κατάστημα με ρούχα στο νησί. Στην αρχή οι δικοί μου προσπάθησαν να με αποτρέψουν από το να ασχοληθώ με την πολιτική, όμως τους αντέτεινα ότι θέλω να προσφέρω για να λυθούν τα προβλήματα των συνομηλίκων μου και τελικώς συμφώνησαν με την επιλογή μου», μας λέει.



«Θέλω να συνεργαστώ με την Ολγα Κεφαλογιάννη»

Οι φιλοδοξίες της Κατερίνας Μονογυιού δεν σταματούν στην προώθηση μιας δυναμικής τουριστικής καμπάνιας των Κυκλάδων στον αραβικό κόσμο, αλλά κινούνται στην κατεύθυνση του να αφήσει το στίγμα της στην εθνική τουριστική πολιτική. «Δεν έχω σπουδάσει Οικονομικά για να κάνω παρεμβάσεις για τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας. Εχω βιωματική σχέση με όλη την γκάμα θεμάτων της τουριστικής επιχειρηματικότητας και θα μπορούσα να προσφέρω στον αντίστοιχο τομέα του κόμματός μου». Η κυρία Μονογυιού μόνο καλά λόγια έχει να πει για την υπουργό Τουρισμού, κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη, και την έως τώρα παρουσία της στη θέση αυτή. «Χαίρομαι που το συγκεκριμένο υπουργείο το ανέλαβε μία καλλιεργημένη και πολύ όμορφη γυναίκα και μάλιστα Κρητικιά. Θεωρώ ότι θα πετύχει στο έργο που της έχει αναθέσει ο πρωθυπουργός», ενώ αφήνει να εννοηθεί η επιθυμία της για ενδεχόμενη μεταξύ τους μελλοντική συνεργασία: «Μια Κρητικιά και μία Μυκονιάτισσα θα μπορούσαν να δώσουν επιπλέον ώθηση στα θέματα του ελληνικού τουρισμού».

Η οικονομική κρίση φαίνεται πως δεν άφησε ανεπηρέαστα τα επαγγελματικά τής κυρίας Μονογυιού, αφού αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Αθήνα και να επιστρέψει για να δραστηριοποιηθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα της. «Είχα διαιτολογικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας και δούλευα πολύ σκληρά μόνο για να βγάζω τα έξοδά του. Εκ των πραγμάτων τα επαγγελματικά μου όνειρα μεταφέρθηκαν στη Μύκονο», 

αναφέρει.
 http://www.kykladesnews.gr/component/content/article/52-frontmainnews/61599-2012-08-31-12-11-46.html