20 Ιουνίου 2012

Άδειες λειτουργίας κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων


Από τη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις όλων των κατηγοριών οι οποίες  λειτουργούν χωρίς άδειες  λειτουργίας, υποχρεούνται το συντομότερο δυνατό να λάβουν άδειες εγκατάστασης με την υποβολή σχετικής αίτησης συνοδευόμενης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Η διάταξη αφορά και όσες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις λειτουργούν με παλιές άδειες Νομάρχη, ή έχουν αυξήσει την δυναμικότητα τους, ή έχουν προμηθευτεί αλμεκτήρια.
Ακόμη τονίζουμε την υποχρέωση των παραγωγών να διατηρούν τις εκμεταλλεύσεις τους καθαρές χωρίς σκουπίδια και διάφορους άλλους ρύπους.
Σε όσες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις διαπιστώνεται παράβαση των παραπάνω διατάξεων θα επιβάλλονται κυρώσεις όπως διακοπή της λειτουργίας, διοικητικά πρόστιμα κ.α. από την αρμόδια Επιτροπή Σταυλισμού.
Θα θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σας ότι η παράταση που δόθηκε για την ένταξη των κτηνοπτηνοτροφικών μονάδων στη διαδικασία εξαίρεσης από την κατεδάφιση αυθαιρέτων κτισμάτων ή κτιριακών εγκαταστάσεών που έχουν ανεγερθεί μέχρι την 20/03/2003 λήγει μέχρι στις  30/06/2012.