20 Ιουνίου 2012

«Κλειδώνουν» τα ονόματα των 16 υπουργών και 12 υφυπουργών της νέας κυβέρνησης

 
Μέσα στις επόμενες ώρες
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Εντός των επομένων ωρών αναμένεται να «κλειδώσει» η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται ονόματα που θα αναλάβουν υπουργικά καθήκοντα. Η ΝΔ θα εκπροσωπηθεί από κορυφαία κοινοβουλευτικά στελέχη της, ενώ από το ΠΑΣΟΚ δεν θα συμμετάσχουν βουλευτές, παρά μόνο τεχνοκράτες και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη.

Η ΔΗΜΑΡ θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.


Όπως αποκάλυψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε δημοσιογράφους η νέα κυβέρνηση θα περιλαμβάνει 16 υπουργούς -συμπεριλαμβανομένου και του προσώπου που θα αναλάβει το υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο θα ανασυσταθεί- και 12 υφυπουργούς.


Πιο αναλυτικά, πληροφορίες θέλουν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ή τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να αναλαμβάνουν καθήκοντα
προέδρου της Βουλής και τον Βασίλη Ράπανο να αναλάμβάνει καθήκοντα υπουργού Οικονομικών με αναπληρωτή τον Γ.Ζανιά.
Κατά πληροφορίες του ΑΠΕ ο κ. Ζανιάς θα έχει κεντρικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους. Ο κ. Ζανιάς έχει στις 19.00 συνάντηση με τους αρχηγούς των τριών κομμάτων που στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση, καθώς την Πέμπτη θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Eurogroup.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος φέρεται επίσης να αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού Άμυνας ή υπουργού Εξωτερικών.

Το υπουργείο Ανάπτυξης φέρεται να αναλαμβάνει ο Κ.Χατζηδάκης με αναπληρωτή τον Γ.Στουρνάρα.

Για το υπουργείο Υγείας ακούγεται το όνομα του Μάριου Σαλμά, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να αναλαμβάνει το ΥΠΕΚΑ.

Για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης (μετονομασία από Προστασίας του Πολίτη) ακούγονται τα ονόματα του Νίκου Δένδια ή του Λεφτέρη Οικονόμου.

Για το
υπουργείο Παιδείας ακούγεται το όνομα του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και για το υπουργείο Δικαιοσύνης του Αντώνη Μανιτάκη ή του Αντώνη Ρουπακιώτη.

Το υπουργείο
Αγροτικής Ανάπτυξης φέρεται να αναλαμβάνει ο Ναπολέων Μαραβέγιας

Το
υπουργείο Επικρατείας φέρεται να αναλαμβάνει ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Δ.Σταμάτης, και το υπουργείο Πολιτισμού η Λίνα Μενδώνη.

Επιπλέον, κατά πληροφορίες δημιουργούνται ξεχωριστά υπουργεία Ναυτιλίας και Τουρισμού, σύμφωνα και με τις εξαγγελίες της ΝΔ.
Υπουργός Ναυτιλίας φέρεται να αναλαμβάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης ή ο Αλ.Τουρκολιάς και υπουργός Τουρισμού η Όλγα Κεφαλογιάννη.


Newsroom ΔΟΛ