10 Απριλίου 2012

«Πράσινο» στις ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα

«Πράσινο» στις ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα


Η επαναφορά των ευνοϊκών ρυθμίσεων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά με πράξη νομοθετικού περιεχομένου εισηγήθηκε πριν από λίγο στον πρωθυπουργό ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης.
Όπως δήλωσε πριν από λίγο, οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και την ΕΚΤ για τις παρεμβάσεις στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία.

Παρ'όλα αυτά, σύμφωνα με τον υπουργό, αποτελεί τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων έγινε μετά το κλείσιμο της Βουλής.

Γι'αυτό, σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη, έχει ήδη κατατεθεί αίτημα στο γραφείο του πρωθυπουργού να κυρωθούν οι ευνοϊκές για τα νοικοκυριά διατάξεις με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Υπενθυμίζεται ότι το πακέτο των νομοθετικών αλλαγών περιλαμβάνει προστασία ενός τραπεζικού λογαριασμού ύψους έως 1500 ευρώ από την κατάσχεση (ή 2000 ευρώ σε περίπτωση που πρόκειται για κοινό λογαριασμό), αλλά και ευνοϊκή ρύθμιση για τους υπερχρεωμένους, προκειμένου αυτό να διατηρήσουν στην ιδιοκτησία τους την πρώτη τους κατοικία.

Νωρίτερα, σήμερα το μεσημέρι το γεγονός ότι οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα νοικοκυριά δεν συμπεριελήφθησαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, αποτέλεσε την αιτία για να υποβάλει την παραίτηση του ο ΓΓ Καταναλωτή Δ. Σπυράκος.

 http://www.newpost.gr