22 Νοεμβρίου 2011

Πανικοβλημένος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου Νίκος Αγγελής

Σας ενημερώνουμε οτι,αύριο Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011 ο συνδυασμός μας

"ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΜΟΥ-ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ" θα δώσει

συνέντευξη τύπου για το θέμα της επιστολής που λάβατε,στις 2:30μ.μ στην αίθουσα 

συνεδριάσεων του Ξενοδοχείου ΣΑΜΟΣ.




« ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΜΟΥ
ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»


 

   Φίλη & Φίλε Επιχειρηματία

    της Σάμου της Ικαρίας και των Φούρνων

 

 

    Τις τελευταίες ημέρες ακούγονται και γράφονται σε καθημερινή βάση από μερίδα του ηλεκτρονικού τοπικού τύπου και συγκεκριμένα από τον ρ/σ  2000FM, από την ηλεκτρονική εφημερίδα «ΣAMIAKH ΓΝΩΜΗ» και από το ηλεκτρονικό blog AEGAIO, θέσεις, απόψεις και κρίσεις δύο ατόμων που εργάζονται στα παραπάνω μέσα ενημέρωσης (εάν κατά τη γνώμη μας μπορούν να θεωρηθούν έτσι), γύρω από θέματα εθνικής υπόστασης, ταυτότητας, συνείδησης, μειοδοσίας με πολύ μεγάλη άνεση και ευκολία και αποδίδονται χαρακτηρισμοί σε συγκεκριμένα πρόσωπα που εκπροσωπούν θεσμούς.

   Την αφορμή για τα παραπάνω σχόλια πήραν από την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Σάμου, να συμμετέχει όπως ακριβώς και πέρυσι στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Σμύρνης, καθώς επίσης και από την ίδια απόφαση του Δήμου Σάμου και της Περιφέρειας Β.Αιγαίου.

    Όλα τα παραπάνω αναδημοσιεύονται ταυτόχρονα και στην εφημερίδα και στο site της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ  με την υπογραφή «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-ΠΥΡΗΝΑΣ ΣΑΜΟΥ», καθώς επίσης και σε πληθώρα εντύπων και sites εποπτευόμενα από την οργάνωση ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.       

 

     Ποια ιδεολογία εκφράζουν τα δύο αυτά άτομα καθώς επίσης και τα συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης είναι θέμα που δε μας αφορά, δε μας ενδιαφέρει και το αγνοούμε.

     Το τραγικό και αξιοπερίεργο που συνέβη είναι ότι στις 18/11/2011, μία ημέρα μετά την επέτειο του Πολυτεχνείου, τρεις εκπρόσωποι φορέων εμφανίστηκαν στην σχετική εκπομπή του παραπάνω Ρ/Σ, για να υποστηρίξουν και να στηρίξουν τις θέσεις των δύο αυτών ατόμων.

     Συγκεκριμένα:

O κύριος Κυριαζής Γεώργιος, δημοτικός σύμβουλος, μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής Σάμου της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος Πρόεδρος για το Επιμελητήριο Σάμου.
Ο κύριος Στέφανος Παμφίλης, κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και
Ο κύριος Βασιλειάς Μανόλης γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Σάμου και περιφερειακός σύμβουλος.

 


 


Θεωρούμε και πιστεύουμε ότι:

 

  1. Μέσα στην τόσο δύσκολη συγκυρία που περνάει η χώρα μας και ο τόπος μας (από άποψη οικονομική, εθνική, κοινωνική κ.λ.π.), το να ακούγονται τέτοιου είδους παρακινδυνευμένες απόψεις οι οποίες δυναμιτίζουν το κλίμα των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, μόνο ζημιά μπορούν να προκαλέσουν στους επιχειρηματίες των νησιών μας.

 

  1.  Η μέχρι τώρα συνεργασία με την γείτονα χώρα σε οικονομικό και επιχειρηματικό επίπεδο και κυρίως η περσυνή συμμετοχή μας, σαν Επιμελητήριο, στην τουριστική έκθεση της Σμύρνης, μόνο θετικά αποτελέσματα για τον τόπο μας έχει επιφέρει και ως απόδειξη επικαλούμαστε τις μαρτυρίες των επιχειρηματιών του τόπου μας.

 

  1. Ουδέποτε αμφισβητήσαμε τα εθνικά μας ιδεώδη. Για εμάς είναι αρχές και αξίες που δεν διαπραγματεύονται. Αντίθετα προσπαθούμε για τη διασφάλιση και τη θωράκισή τους με κάθε θεμιτό και αξιοπρεπή τρόπο. Γι’ αυτό το λόγο ακριβώς επιδιώκουμε οικονομικές και επιχειρηματικές συνεργασίες με τη γείτονα χώρα, γιατί πιστεύουμε ότι αυτές αμβλύνουν τις όποιες διαφορές, και φέρνουν κοντά τους λαούς.

 

  1. Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει από την παρούσα κυβέρνηση και δεν υπήρξε από την προηγούμενη κυβέρνηση του κυρίου Καραμανλή, επίσημη άποψη για μη συμμετοχή της Ελλάδας στην τουριστική έκθεση της Σμύρνης. Αντίθετα υπάρχουν άπειρα δημοσιεύματα που αποδεικνύουν τη βούληση των ελληνικών κυβερνήσεων για οικονομική συνεργασία με την Τουρκία.

 

  1. Γνωρίζουμε επίσης ότι οι απόψεις των τριών εκπροσώπων καθώς και του σταθμού, δεν αφορούν θέσεις των κομμάτων που εκπροσωπούν, αλλά προσωπικές ή κατά περίεργο τρόπο θέσεις και απόψεις μιας ομάδας.

 

  1. Διαψεύδουμε αυτά που ακούστηκαν και γράφτηκαν, ότι το ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου είναι τιμώμενο στην φετινή έκθεση της Σμύρνης. Σας γνωστοποιούμε, όπως εξάλλου θα γνωρίζετε, ότι τιμώμενη χώρα στη φετινή Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Σμύρνης είναι η Ελλάδα.

 

  1. Εμείς ως υποψήφιος συνδυασμός για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Σάμου, αδιαφορούμε για τις απόψεις του κυρίου Βασιλειά και του κυρίου Παμφίλη, αλλά ζητάμε επιτακτικά:

 

·         από τον κύριο Κυριαζή να απαντήσει τόσο σε εμάς, αλλά κυρίως στους επιχειρηματίες που ζητάει να εκπροσωπήσει, ποια περίεργα συμφέροντα και ποιες σκοτεινές οργανωμένες ιδεολογίες εκπροσωπεί και τι είναι αυτό που ακριβώς εκκολάπτεται χρησιμοποιώντας το Επιμελητήριο Σάμου.

 

 

 

·        γιατί ανακινείται ένα τέτοιο θέμα, ΤΩΡΑ που όλοι γνωρίζουμε τις επιπτώσεις που θα έχει στον τουρισμό των νησιών μας η οικονομική κρίση και αστάθεια σε όλη την Ευρώπη, και γιατί ΤΩΡΑ που γίνεται συντονισμένη προσπάθεια ακτοπλοϊκής σύνδεσης της πόλης του Καρλοβάσου με το Σεφεριχισάρ;

·        γιατί ενώ ο ίδιος σαν μέλος του Δ.Σ  του Επιμελητηρίου, ενώ ψήφισε την συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Σμύρνης ΤΩΡΑ κρατάει αυτή την ανεξήγητη στάση;

·        ζητάμε επίσης να πάρουν θέση οι επιχειρηματίες που συμμετέχουν στον συνδυασμό του κυρίου Κυριαζή και οι οποίοι έχουν προσπαθήσει για την οικονομική συνεργασία μας με την Τουρκία, έχουν συμμετάσχει στην περσυνή τουριστική έκθεση της Σμύρνης εκπροσωπώντας την Σάμο και παρέχοντας τη βοήθειά τους.

 

Και τέλος,

 

·        με την ιδιότητα του προέδρου του Επιμελητηρίου Σάμου απευθυνόμενος στους επαγγελματικούς συλλόγους, στους φορείς γενικά και στις Νομαρχιακές Επιτροπές των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, κάνω έκκληση, να αποσυνδέσουν τη διαμαρτυρία μας από τις επικείμενες εκλογές του Επιμελητηρίου Σάμου (είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να στηρίξει το πρόσωπο που θεωρεί ότι είναι καταλληλότερο για την εκπροσώπησή του) και να πάρουν θέση για την οργανωμένη προσπάθεια που διαδραματίζεται τις τελευταίες ημέρες μπροστά στα μάτια και τα αυτιά όλων μας από συγκεκριμένη υποκινούμενη ομάδα ατόμων για οικονομική καταρράκωση και απομόνωση του τόπου μας.

 

 

 

                                                                                             Με εκτίμηση

                                                                                        για τον συνδυασμό

                                                                             

 

                                                                                      Νίκος  Αγγελής