22 Νοεμβρίου 2011

Φροντίδα για τα παιδιά της Σάμου.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ ΣΑΜΟΥ                                        18 Νοεμβρίου
Προς
Δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους Σάμου

Θέμα: Φροντίδα για τα παιδιά της Σάμου.

Στη Γενική Συνέλευση  στις 13 Νοεμβρίου 2011 με θέμα η καπιταλιστική κρίση και οι επιπτώσεις της στη ζωή μας και η αντιμετώπισή τους,  συζητήθηκε και η πρόταση, της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Σάμου και  του Παραρτήματος Γυναικών Καρλοβάσου προς τον Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου σχετικά με:
1) Την οικονομική ενίσχυση από το Υπουργείο των σχολικών επιτροπών με τα απαραίτητα κονδύλια, ώστε να μην υποχρεώνονται οι γονείς να συμπληρώνουν για θέρμανση, καθαρισμό και άλλες σχολικές ανάγκες.
2) Να εξασφαλίσει το απαιτούμενο ποσό χρημάτων, από το προϋπολογισμό του Δήμου, ώστε να φροντίσει στα σχολεία του Δήμου να έχουν ένα μικρό κολατσιό όλοι οι μαθητές ανεξαιρέτως, γιατί  με αυτό τον τρόπο τα παιδιά που έχουν την ανάγκη δεν θα νιώθουν ντροπή έναντι των άλλων.
Με αυτό το ποσό να ενισχυθούν οι σχολικές επιτροπές με τη δέσμευσή τους να χρησιμοποιηθεί ειδικά γι’  αυτό το σκοπό. 
Τα μηνύματα που έρχονται από εκπαιδευτικούς και γονείς από όλη τη Σάμο είναι ανησυχητικά για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες ακόμα και στο ζήτημα της επαρκούς σίτισης. Δυσκολίες που όπως φαίνεται θα μεγαλώσουν και θα αγκαλιάσουν μεγαλύτερα τμήματα του λαού της Σάμου.
Η Γενική Συνέλευση συμφώνησε ομόφωνα με τις παραπάνω προτάσεις  και δεσμεύτηκε να καλέσει και τους άλλους συλλόγους του χωριού να  ενώσουν τις δυνάμεις τους σε αυτή την προσπάθεια με αποφάσεις των Δ.Σ. τους και να τη στείλουν στο Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου.
Κ. Δήμαρχε, κ.κ. δημοτικοί σύμβουλοι οι ευθύνες σας είναι μεγάλες, όπως καταλαβαίνετε δεν είναι δυνατόν, τον 21ο αιώνα να εξαρτάται η επιβίωση και το μέλλον των παιδιών μας από τις φιλανθρωπίες τη στιγμή που ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι στη χώρα μας μπορεί να ζήσει τον πληθυσμό της πολλές  φορές.

Με τιμή

Η πρόεδρος                                                         Η γραμματέας
Μαρία Αξιώτου                                                      Αγγελική Αυγουστή