21 Νοεμβρίου 2011

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής και αίτημα προς την πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, Χρύσα Αράπογλου.


Ειδική συζήτηση για τις προοπτικές και τα προβλήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου αναμένεται να προγραμματιστεί στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, μετά από πρωτοβουλία του Βουλευτή Ν. Χίου και Υπεύθυνου Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής, Κωστή Μουσουρούλη.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής Ν. Χίου, τον Αύγουστο απέστειλε σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής και στη συνέχεια κατέθεσε έγγραφο αίτημα προς την Πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, Χρύσα Αράπογλου. Το αίτημα συνυπογράφουν είκοσι ένας (21) Βουλευτές- μέλη της Επιτροπής, από τέσσερα (4) κόμματα, γεγονός που, βάσει του Κανονισμού, καθιστά υποχρεωτική τη συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Ο Κωστής Μουσουρούλης με την επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής είχε εκφράσει τις ανησυχίες του για πιθανή περιθωριοποίηση του Ιδρύματος και ζητούσε την ανάληψη πρωτοβουλίας στήριξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, προκειμένου να διασφαλιστεί όχι μόνο η απρόσκοπτη εκπαιδευτική και ερευνητική του δραστηριότητα, αλλά και η περαιτέρω ανάπτυξή του.

Σημειώνεται ότι την επιστολή υπογράφουν οι Βουλευτές: Τσαμπίκα Ιατρίδη, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Σπυρίδων Γαληνός, Σάββας Αναστασιάδης, Ιωάννης Ιωαννίδης, Ιωάννης Ανδριανός, Δημήτριος Τσουμάνης, Σπυρίδων Ταλιαδούρος, Κώστας Κουκοδήμος, Διονυσία Αυγερινοπούλου, Ανδρέας Λυκουρέτζος, Όλγα Κεφαλογιάννη, Κώστας Καραγκούνης (Νέα Δημοκρατία), Γιάννης Βούρος, Μάγια Τσόκλη (ΠΑΣΟΚ), Άδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Ανατολάκης, Βαΐτσης Αποστολάτος (ΛΑΟΣ), Αναστάσιος Κουράκης (ΣΥΡΙΖΑ), Σωτήρης Χατζηγάκης, Γρηγόρης Ψαριανός (Ανεξάρτητοι).


Επισυνάπτονται η Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής και η το αίτημα προς την πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, Χρύσα Αράπογλου.

Αθήνα, 25 Οκτωβρίου 2011



Προς:

κα Χρυσή ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ

Πρόεδρο της Δ.Ε. Μορφωτικών Υποθέσεων

Κοιν:  -Μέλη Δ. Ε. Μορφωτικών Υποθέσεων







Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,



Γνωρίζετε ασφαλώς τη συμβολή του Πανεπιστημίου του Αιγαίου στην εκπαίδευση, την έρευνα και την περιφερειακή ανάπτυξη στη χώρα μας, και, πιστεύουμε, συμμερίζεστε την ανάγκη διαμόρφωσης και διαφύλαξης ενός μακρόπνοου οράματος για το Ίδρυμα, με όρους καινοτομίας, ποιότητας και αριστείας.



Στο πλαίσιο αυτό και σε συνέχεια του από 1.9.2011 εγγράφου του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, παρακαλούμε βάσει του άρθρου 41Α του Κανονισμού της Βουλής, όπως ορίσετε στο αμέσως προσεχές διάστημα, ειδική συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, για το εν λόγω θέμα, με τη συμμετοχή των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.





Με τιμή,



Οι Βουλευτές,



1. Κωστής Μουσουρούλης



2. Τσαμπίκα Ιατρίδη



3. Ελίζα Βόζεμπεργκ



4. Σπυρίδων Γαληνός



5. Σάββας Αναστασιάδης



6. Ιωάννης Ιωαννίδης



7. Ιωάννης Ανδριανός



8. Σωτήρης Χατζηγάκης



9. Δημήτριος Τσουμάνης



10. Σπυρίδων Ταλιαδούρος



11. Κώστας Κουκοδήμος



12. Άδωνις Γεωργιάδης



13. Διονυσία Αυγερινοπούλου



14. Ανδρέας Λυκουρέτζος



15. Γιώργος Ανατολάκης



16. Όλγα Κεφαλογιάννη



17. Αναστάσιος Κουράκης



18. Βαΐτσης Αποστολάτος



19. Κώστας Καραγκούνης



20. Γιάννης Βούρος



21.Γρηγόρης Ψαριανός



22. Μάγια Τσόκλη









Συνημμένα:

1. Η από 24.8.2011 Επιστολή του Κ. Μουσουρούλη προς τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Φίλιππο             

     Πετσάλνικο.

2. Η από 1.9.2011 Επιστολή του Προέδρου της Βουλής, κ. Φίλιππου Πετσάλνικου