21 Νοεμβρίου 2011

«Ο Γ. Μαχαιρίδης ξύπνησε από ένα βαθύ λήθαργο»


ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ25Από τη ΝΟΔΕ - Δωδ/νήσου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε χθες η ακόλουθη ανακοίνωση:
O κ. Γιάννης Μαχαιρίδης πιστεύει ότι θα διασωθεί φορώντας, όψιμα,το προσωπείο του ανεξάρτητου και διεκδικητικού.
Ξύπνησε από ένα βαθύ λήθαργο δύο ετών και ασχολήθηκε, στο παρά πέντε, με την επαπειλούμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α την οποία εγκαίρως, εδώ και μήνες και όχι τώρα , έχουν αναδείξει στελέχη της Ν.Δ.
Και η θέσπισή τους ήταν έργο και πρωτοβουλία της δικής μας παράταξης και του π. Βουλευτή, Τάσου Καραμάριου.
Όταν καταργήθηκαν ,αυθαίρετα και εν μία νυκτί, τα δικαιώματα της Δωδεκανήσου στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ο κ. Μαχαιρίδης έκλεισε τα αυτιά του.
Όταν η συντριπτική πλειοψηφία των διευθύνσεων και των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου μεταφέρθηκαν στη Σύρο, με τον χρεοκοπημένο ήδη Καλλικράτη των κ.κ Μαχαιρίδη και Κουσουρνά και με κομματική εντολή του κ. Ραγκούση, ο κ. Περιφερειάρχης έκλεισε τα μάτια του.
Σήμερα ο κ. Μαχαιρίδης απειλεί ότι θα κλείσει την Περιφέρεια και τις επιχειρήσεις σε όλο το Αιγαίο αν καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α.
Εικάζεται ότι το διαμήνυσε στην κυβέρνησή του μέσω του Βουλευτή (και... πρώην Αντινομάρχη του) κ. Ζωίδη, που έχει ψηφίσει ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. Από μνημόνια και μεσοπρόθεσμα έως όλα τα μέτρα που διέλυσαν την οικονομία και την κοινωνική συνοχή.
Μάλιστα ο κ. Μαχαιρίδης εγκαλεί και τον υφιστάμενό του κ. Κουσουρνά για την όψιμη προσπάθεια του Δημάρχου να συγκαλέσει σύσκεψη βουλευτών.
Στην πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε με μία ακόμα θλιβερή προσπάθεια
θλιβερών εκπροσώπων του βαθέως ΠΑΣΟΚ να παραπλανήσουν και πάλι το
Δωδεκανησιακό λαό.
Ποιος τους πιστεύει όμως;
Ο κ. Μαχαιρίδης δεν πρόκειται και ούτε θα χρειαστεί να κλείσει καμία επιχείρηση στο Αιγαίο.
Η κυβέρνησή του έχει ήδη οδηγήσει στο κλείσιμο εκατοντάδες επιχειρήσεις αυτά τα δύο χρόνια.
Μπορεί όμως να κλείσει τη θητεία του με περισσότερη σοβαρότητα και κυρίως με περισσότερο σεβασμό απέναντι στο Δωδεκανησιακό λαό.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ
«Μικρή ομάδα, αποκομμένη από τον κόσμο», χαρακτηρίζει ο περιφερειάρχης Γ. Μαχαιρίδης τη νομαρχιακή επιτροπή Δωδ/νήσου της Ν.Δ., με αφορμή την κριτική που του άσκησε στο θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ («ξαφνικά ξύπνησε από τον λήθαργο», είχε γράψει σχετικά).
Συγκεκριμένα ο κ. Γ. Μαχαιρίδης προέβη χθες στην ακόλουθη δήλωση:
«Την ώρα που μια ολόκληρη κοινωνία, οι τοπικές της αρχές και το σύνολο των φορέων έχουμε τεθεί χρόνια τώρα, ως αρραγές μέτωπο, σε πλήρη επιφυλακή προκειμένου να διαψεύσουμε σενάρια και να αποτρέψουμε την ολέθρια για την οικονομία των νησιών μας κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, μια μικρή ομάδα κομματικών παραγόντων εξακολουθεί, όπως φαίνεται, να επενδύει μικροπολιτικά σε μια τυχόν καταστροφική εξέλιξη.
Όσο αυτή δεν έρχεται ή διαψεύδεται αρμοδίως, η συγκεκριμένη ομάδα ενοχλείται και επιδίδεται σε κλεφτοπόλεμο, πετροβολώντας ό, τι και όσους κινούνται.
Ξεκομμένοι από την κοινωνία, είναι τόσο απομονωμένοι και ακινητοποιημένοι στον μικρόκοσμο των κομματικών τους γραφείων που δεν αντιλαμβάνονται ότι με τη στάση τους αυτή δεν εκφράζουν κανέναν, ούτε καν τους πολλούς συμπολίτες μας που εκπροσωπούν ιδεολογικά. Δεν τους ακούει και δεν τους παρακολουθεί κανείς.
Μπορούμε και χωρίς αυτούς, όσο επιλέγουν την αντιπαράθεση και όχι τη συστράτευση. Διαβεβαίωση όμως δική μου και όλων των κοινωνικών φορέων της περιοχής μας, είναι να επιμείνουμε στη δέσμευση και στο στόχο μας, να μην επιτρέψουμε την απώλεια ενός κεκτημένου ζωτικής σημασίας για τον τόπο μας, στόχο που υπηρετούμε με συνέπεια και χωρίς εκπτώσεις από το 2004 μέχρι σήμερα. Τόσο "όψιμα"...».-

δημοκρατική