19 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση Κλιμακίου της Ν.Δ. με τον Αντιπεριφερειάρχη

Συνάντηση εργασίας με κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας είχε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κ. Γανιάρης. Το κλιμάκιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελούσαν οι Βουλευτές κ.κ. Γ. Κασαπίδης (Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης), Κ. Μουσουρούλης (Τομεάρχης Περιφερειακής Πολιτικής), ο κ. Γ. Λουλουδάκης Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Δ. και ο κ. Ευ. Ατσάλης Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χίου της ΝΔ.

Στη συζήτηση τέθηκε ευρύ φάσμα ζητημάτων που συνδέονται με την περιφερειακή ανάπτυξη, ειδικά στον αγροτικό τομέα τόσο αναφορικά με τη Χίο όσο και ευρύτερα με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Υπήρξε σύμπτωση απόψεων ιδιαίτερα στην ανάγκη προβολής και προώθησης των τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας που έχουν χαρακτηριστεί Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.).

Συζητήθηκε επίσης το επικείμενο σχέδιο νόμου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, όπου υπήρξε συμφωνία ως προς τη διαφύλαξη της αναγκαστικότητας συνεταιρισμών όπως είναι η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

Οι συνομιλητές χαρακτήρισαν θετική τη συνάντηση και συμφώνησαν ως προς την ανάγκη διαλόγου και συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων και της αυτοδιοίκησης σε ζητήματα περιφερειακής ανάπτυξης.