27 Δεκεμβρίου 2010

Μ.Ιατρίδη: Πολιτικές διώξεις στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Ρόδου

Το ζήτημα των πολιτικών διώξεων που εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Ρόδου έφερε με ερώτηση της στη Βουλή η Μίκα Ιατρίδη. Στην ερώτηση της η Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά από την αρμόδια Υπουργό να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να σταματήσουν οι αποφάσεις που συνιστούν πολιτική δίωξη και οι οποίες καταπατούν κάθε έννοια νομιμότητας, ηθικής και αξιοκρατίας.


ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

ΘΕΜΑ: «Πολιτικές διώξεις στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Ρόδου».

Συνεχίζονται οι πολιτικές διώξεις στα Δωδεκάνησα από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αυτή τη φορά διώκεται ο Διευθυντής του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Ρόδου, για τον οποίο η Διοίκηση του ΙΚΑ επεφύλαξε, πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δίμηνη απόσπαση στην Κάλυμνο.

Αντιλαμβανόμενη η Διοίκηση του ΙΚΑ το ατόπημα της, προχώρησε σε αναστολή της απόφασης για μετά τις εκλογές, παραδεχόμενη, εμμέσως, ότι όντως η απόφαση της συνιστούσε πολιτική δίωξη. Ο διευθυντής του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Ρόδου προσέφυγε στο αρμόδιο δικαστήριο, το οποίο, όπως ήταν λογικό, διέταξε την αναστολή της εκτελέσεως της απόφασης του Διοικητή του ΙΚΑ, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης του Δικαστηρίου.

Επειδή οι αποφάσεις της Διοίκησης του ΙΚΑ οφείλουν να είναι σύννομες. Επειδή είναι απαράδεκτο οι αποφάσεις για αποσπάσεις ή μεταθέσεις να κρίνονται από τις πολιτικές πεποιθήσεις των υπαλλήλων. Επειδή στην εν λόγω απόφαση δεν ελήφθησαν υπόψη κοινωνικά και οικογενειακά κριτήρια, τα οποία προστατεύονται από τον Υπαλληλικό Κώδικα.


Ερωτάται η κ. Υπουργός

1. Συμφωνεί με την πρακτική που ακολουθεί η Διοίκηση του ΙΚΑ;

2. Ποια μέτρα θα λάβει για την άμεση και οριστική ανάκληση της απόφασης αυτής;

3. Ποια, επιπλέον, μέτρα προτίθεται να λάβει για την αποτροπή ανάλογων αποφάσεων που καταπατούν κάθε έννοια νομιμότητας, ηθικής και αξιοκρατίας, σύμφωνα και με τις αντίστοιχες εντολές που έχει δώσει ο Πρωθυπουργός;

Η Ερωτώσα Βουλευτής


Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη