27 Σεπτεμβρίου 2010

Πανελλήνια Έκθεση Προσκοπικών Γραμματοσήμων & Ενθυμημάτων


Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού για την 100ετία του Ελληνικού Προσκοπισμού, διοργανώνει σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Φιλοτελικό Όμιλο Μοσχάτου Πανελλήνια Έκθεση Προσκοπικών Γραμματοσήμων & Ενθυμημάτων. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2010 στο Κλειστό Γήπεδο του Δήμου Μοσχάτου και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μοσχάτου.

Στόχος της έκθεσης είναι να αναδείξει το γραμματόσημο ως φορέα ιστορίας και πολιτισμού, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον του κόσμου και ιδιαίτερα των νέων και να παρουσιάσει με ένα διαφορετικό τρόπο την ιστορική πορεία της Προσκοπικής Κίνησης στην Ελλάδα .

Η έκθεση θα περιλαμβάνει:

  • Γραμματόσημα,
  • Σήματα των Jamborees από όλα τα κράτη του κόσμου,
  • Προσκοπικά σήματα (πτυχία) περιοχών και
  • Ενθυμήματα (π.χ. αντικείμενα που ανήκαν στον ιδρυτή της Κίνησης, το πρωτότυπο του 1ου ύμνου των Προσκόπων, μαντήλια, θυρεούς, βιβλία κ.α.).

Ο Πολιτιστικός Φιλοτελικός Όμιλος Μοσχάτου με την εμπειρία και την τεχνογνωσία του, θα συνδράμει καθοριστικά στη διοργάνωση και στο γενικότερο συντονισμό της έκθεσης, η οποία θα περιλαμβάνει εκθέματα ειδικού & σπουδαίου φιλοτελικού ενδιαφέροντος και ενθυμήματα μοναδικής ιστορικής αξίας.