17 Σεπτεμβρίου 2010

Φ. Κουβέλης: Οι εκλογές θα στείλουν μηνύματα

undefinedΣυνέντευξη τύπου στα πλαίσια της ΔΕΘ πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Δ.Α Φώτης Κουβέλης. Μιλώντας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου ο κ. Κουβέλης σημείωσε τα εξής:

«Οι εκλογές του Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν σε ένα ιδιαιτέρως οξυμένο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον. Η οικονομική κρίση, όπως εμφανίζεται με τις εκρηκτικές διαστάσεις της στην χώρα μας, το Μνημόνιο, τα άδικα και σκληρά κυβερνητικά μέτρα που πλήττουν μεγάλες κατηγορίες του ελληνικού λαού, καθώς και η αυτόματη διαπλοκή τοπικού και περιφερειακού με την κρατική εξουσία θα ωθούν τους πολίτες, άνδρες και γυναίκες, να στέκονται κριτικά ή αρνητικά όχι μόνο απέναντι στην αιρετή διοίκηση του δήμου ή των περιφερειών, που για την απόδοση ή μη του έργου τους κρίνονται, αλλά απέναντι και στην κυβέρνηση για τις συνολικές της πολιτικές, που το αποτύπωμα τους θα είναι αισθητό στη μεγάλη πλειοψηφία των νοικοκυριών»

Και προσθέτει : .

«H ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, λαμβάνοντας υπ’ όψη την τρέχουσα συγκυρία, αναδεικνύει τον αυτοδιοικητικό και πολιτικό χαρακτήρα τους. Ο κεντρικός της στόχος σε αυτές τις εκλογές είναι η νίκη των ιδεών της ουσιαστικής αποκέντρωσης με αυτοδιοίκηση και η επικράτηση των δυνάμεων που σε τοπικό επίπεδο μπορούν να υπερασπιστούν και να προωθήσουν αυτές τις ιδέες. Οι εκλογές θα στείλουν μηνύματα, αλλά δεν μπορεί να μετατραπούν σε ένα είδος δημοψηφίσματος».

Επιπλέον ο κ. Κουβέλης τονίζει ότι:

«Στις εκλογές του Νοεμβρίου θέτουμε ως γενικό στόχο την ανάδειξη δημοτικών και περιφερειακών διοικήσεων που θα διαχειριστούν με διαφάνεια και δημόσιο έλεγχο τις τοπικές υποθέσεις και τα οικονομικά - και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία στις συνθήκες της δημοσιονομικής κρίσης. Δημοτικές και περιφερειακές αρχές που θα λειτουργούν με πλήρη και απόλυτη διαφάνεια και θα αγωνίζονται για τη βελτίωση της ζωής των πολλών, στηρίζοντας πρωταρχικά τους αδύνατους, για την ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος, φυσικού και αστικού. Μακριά από πελατειακές εξυπηρετήσεις, με συνεπή αγώνα για αποκέντρωση- περιφερειακή συγκρότηση».

Σε συνέχεια της τοποθέτησης του αναφέρθηκε και στις προτάσεις της Δ.Α για την πολιτική ζωή του τόπου, παραθέτωντας ένα τετράπτυχο στο οποίο θα στηριχθεί το νεοιδρυθέν κόμμα.


«Το Τετράπτυχο της δικής μας πρότασης είναι:

• η δίκαιη κατανομή βαρών,

• η αντιμετώπιση των δομικών προβλημάτων της ελληνικής διοίκησης,

• το νέο αναπτυξιακό πρότυπο με διεύρυνση της παραγωγικής βάσης,

• η οικολογική ανασυγκρότηση της οικονομίας.


Στην κατεύθυνση αυτή απαιτούνται, πρωταρχικά, πολιτικές επιλογές αλλά και συγκεκριμένα μέτρα για να ανατραπούν άρδην αντιλήψεις και να αλλάξουν οι πολιτικές που τις διαμόρφωσαν».
πηγή αυτοδιοίκηση