7 Αυγούστου 2010

Η Αναγέννηση Γέρας από τη Λέσβο, ο Πολυκράτης από τη Σάμο και η Καλαμωτή από τη Χίο δεν πρόκειται να δηλώσουν συμμετοχή στο νέο Περιφερ. Πρωτάθλημα

Αδιαφορεί η ΕΠΟ…
Η Αναγέννηση Γέρας από τη Λέσβο, ο Πολυκράτης από τη Σάμο και η Καλαμωτή από τη Χίο δεν πρόκειται να δηλώσουν συμμετοχή στο νέο Περιφερειακό Πρωτάθλημα, όμως το αυτί των υπευθύνων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δε φαίνεται να ιδρώνει.
Ο κ. Σαρρής, πρόεδρος της επιτροπής Δ΄ Εθνικής, κάνοντας μια παρέμβαση στο προεδρείο της ΕΠΟ για εξεύρεση λύσης θα μπορούσε να παίξει καταλυτικό ρόλο, δείχνοντας κάποιο ενδιαφέρον για τις νησιωτικές ομάδες που αντιμετωπίζουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα λόγω των μετακινήσεων, δε δείχνει ωστόσο διατεθειμένος να αναλάβει πρωτοβουλία.

Ψάχνονται για Δωδεκάνησα - Κυκλάδες,
άλλος κόσμος το Βόρειο Αιγαίο

Την περασμένη Παρασκευή, σε συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού, κ. Γιώργο Νικητιάδη (βουλευτής Δωδεκανήσων), ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, και ο εκτελεστικός γραμματέας, Γιάννης Οικονομίδης (που κατάγεται από τη Ρόδο), συζήτησαν μεταξύ άλλων και το θέμα του κόστους των μετακινήσεων για τα σωματεία της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων στα τοπικά τους πρωταθλήματα.
Όπως έγινε γνωστό, η ΕΠΟ έχει σύμμαχο και την Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου στην προσπάθεια που κάνει για να εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή έκπτωση στο κόστος των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων των σωματείων. Μάλιστα, ο κ. Νικητιάδης υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει λύση, είτε μέσα από την επίτευξη μιας συμφωνίας χορηγίας με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες είτε με τη συνδρομή του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων.
Δεν έχει γίνει γνωστό, όμως, αν στη συνάντηση αυτή ο κ. Πιλάβιος έκανε λόγο και για τα προβλήματα που έχουν οι υπόλοιπες νησιωτικές ομάδες της Δ΄ Εθνικής και φυσικά προκαλεί πολλά ερωτηματικά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ κινείται (και καλά κάνει) για να μειωθούν τα έξοδα των ομάδων από Δωδεκάνησα και Κυκλάδες την ίδια στιγμή που οι πρωταθλήτριες ομάδες Λέσβου, Σάμου και Χίου δε δηλώνουν καν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα. Δηλαδή το Βόρειο Αιγαίο δεν έχει ψυχή;

Στις 23/8 οι κληρώσεις

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των πρωταθλημάτων της Football League (Β΄ Εθνική) και Football League 2 (Γ΄ Εθνική), όπως μετονομάζονται από φέτος. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου επισημαίνει: «Η Κλήρωση των Πρωταθλημάτων της Football League & Football League 2 - ΟΠΑΠ Α.Ε. για την αγωνιστική περίοδο 2010 - 2011 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010 και ώρα 19:00, στο “Cataralla” (Διαδ. Παύλου, Παραλία Γλυφάδας - έναντι του αριθμού 20).»