5 Ιουλίου 2010

«Φουσκωτό» πανηγύρι




ΟΛΑ έτοιμα είναι πλέον για την υποδοχή των πληρωμάτων φουσκωτών σκαφών που έρχονται στη Χίο μετέχοντας στην 5η Πανελλήνια Συνάντηση που διεξάγεται φέτος στο νομό μας.
«Θα γίνει πάταγος…», δήλωσε χαρακτηριστικά η Σμάρω Καπαρού, μέλος η ίδια στον Πανελλήνιο Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών και πλήρωμα σε ένα από τα πρώτα σκάφη που έφθασαν στο λιμάνι.
Προερχόμενη από την Αθήνα η ίδια μαζί με το σύζυγο έδεσε στη Χίο λίγες ώρες πριν την συναντήσουμε στη Γραμματεία που έχει στηθεί στην προβλήτα για την υποδοχή των φιλοξενούμενων.
Φανερά ενθουσιασμένη από την οργάνωση που συνάντησε μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον όμιλο της Χίου και το νησί μας.
«Θα μείνουμε μια εβδομάδα και από τις πρώτες εντυπώσεις μας είναι ότι πρόκειται για μια άψογη διοργάνωση...», τόνισε ανυπομονώντας, όπως λέει, «να ξεκινήσει το πανηγύρι» Η ίδια ταξιδεύει είκοσι χρόνια με φουσκωτά μη διστάζοντας να πάρει μαζί της ακόμα και το μόλις δεκαπέντε ημερών βρέφος που απέκτησε όντας νιόπαντρη ακόμα. «Είναι απόλυτα ασφαλές να ταξιδεύεις με φουσκωτά. Αφού και τα ιστιοφόρα φουσκωτά διαθέτουν για διασωστικά μέσα. Αρκεί βέβαια να σέβεσαι το στοιχειό που λέγεται θάλασσα και να τηρείς όλους τους κανόνες ασφαλείας…», κατέληξε.
Ανάλογος ενθουσιασμός επικρατεί και στη γραμματεία που στελεχώνεται με εθελοντές και εθελόντριες.
«Βρισκόμαστε εδώ ώστε να εξυπηρετούμε κάθε ανάγκη που προκύπτει για τα πληρώματα και τα σκάφη», έλεγε η Ελένη Μπέρτσου – Ξύδα που συναντήσαμε «στη βάρδια». Όπως σημείωσε, το μεγάλο κύμα αφίξεων ξεκινάει σήμερα «αν και το εντυπωσιακό κομμάτι των εκδηλώσεων αναμένεται να είναι το Σάββατο όταν και τα σχεδόν τριακόσια σκάφη θα μπουν οργανωμένα στο λιμάνι της Χίου».
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Ομίλου Φουσκωτών την Παρασκευή στις 8 μ.μ. στη Λαγκάδα θα τραγουδήσει ο Παντ. Θαλασσινός και το Σάββατο στις 9 στην πλατεία Βουνακίου ο Νίκος Οικονομίδης.
Γ.Π.

http://www.alithia.gr/article.aspx?ArticleID=6229