27 Ιουνίου 2010

Όχι σε αποσπάσεις λόγω δοκιμότητας απαντά το Υπουργείο Εσωτερικών στον Αστέριο Ροντούλη.


«Δεν είναι δυνατή εκ του νόμου η απόσπαση, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 21 του ν. 2946/2001, για συνυπηρέτηση υπαλλήλων που διανύουν τη δοκιμαστική υπηρεσία ή γενικά δεν έχουν συμπληρώσει δύο (2) χρόνια υπηρεσίας από το διορισμό τους, όπως ρητά προβλέπεται στο άρθρο 68 του Υπαλληλικού Κώδικα».

Την παραπάνω απάντηση έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Αστέριου Ροντούλη, που αφορούσε τη δυνατότητα απόσπασης δοκίμων υπαλλήλων που είναι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος.

Σχολιάζοντας την απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών ο κ. Ροντούλης έκανε το εξής σχόλιο:

«Η Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν χάνει ευκαιρία να ταλαιπωρεί τους πολίτες. Στο στόχαστρο τώρα μπήκαν υπάλληλοι παντρεμένοι με στρατιωτικό και εν γένει ένστολο, καθώς απαγορεύεται η απόσπασή τους, πριν παρέλθει η διετία της δοκιμότητας, σύμφωνα με την επίκληση του άρθρου 68 του Υπαλληλικού Κώδικα.

Όμως, το Υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να αντιληφθεί ότι ο σκοπός του άρθρου 21 του Νόμου 2946/2001, βάσει του οποίου επιτρέπεται η απόσπαση για συνυπηρέτηση, είναι η προάσπιση του θεσμού της οικογένειας και του γάμου, δηλαδή δύο αγαθών που τελούν υπό την προστασία ακόμη και του κειμένου του Συντάγματος και δη των διατάξεων του άρθρου 21 παρ. 1 αυτού.

Δυστυχώς, η πραγματικότητα αυτή παροράται από την Κυβέρνηση. Δεν εκπλησσόμεθα. Ήδη γνωρίζουμε ότι η «νέα Ελλάδα» του ΠΑ.ΣΟ.Κ. πρέπει να στηριχθεί στο λάθρα εισαγόμενο αλλοδαπό πληθυσμιακό στοιχείο και όχι στους γηγενείς Έλληνες. Η απαξίωση, λοιπόν, του θεσμού του γάμου και της οικογένειας από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. εντάσσεται πλήρως στη λογική της πολυπολιτισμικότητας που διέπει την πολιτική λειτουργία του συγκεκριμένου κόμματος.