2 Μαρτίου 2010

«Πυρά» Βόζεμπεργκ για την κυβερνητική πολιτική στην Παιδεία


Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε ο Τομέας Πολιτικής Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Όπως δήλωσε η υπεύθυνη τομεάρχης, κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ, στους 5 μήνες διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, «ούτε ένα νομοσχέδιο σχετικό με την Παιδεία δεν έχει έρθει προς συζήτηση στη Βουλή. Ούτε έχει παρουσιαστεί σε ολοκληρωμένη μορφή, ώστε να μπορεί να γίνει συζήτηση επί της ουσίας. Αντίθετα, με διαρροές και δηλώσεις, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας τρομοκρατεί την εκπαιδευτική κοινότητα, κρατώντας ακόμα κρυφές τις πραγματικές της προθέσεις» .

Η κ. Βόζεμπεργκ ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα «θα βάλουμε σε εφαρμογή τη λειτουργία ενός ιστολογίου για την Παιδεία, μέσα από το οποίο θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους να συμμετέχουν με παρεμβάσεις, προτάσεις και σχόλια στο έργο του Τομέα».

Στη συνεδρίαση, όπως ανέφερε η αρμόδια τομεάρχης, επισημάνθηκε ακόμη ότι το έργο των κυβερνήσεων της Ν.Δ. στην Παιδεία ήταν σημαντικό, ουσιαστικό και πολυεπίπεδο και η προσπάθεια της σημερινής κυβέρνησης να το απαξιώσει και να το υποβαθμίσει έχει ως στόχο να χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών για τις δικές τις πρωτοβουλίες.

«Τα κεκτημένα δικαιώματα των ανθρώπων της Εκπαίδευσης θα υποστηριχθούν αποφασιστικά. Τυχόν αυθαίρετες παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ θα ακυρωθούν όταν η ΝΔ αναλάβει την εξουσία» τόνισε η κ. Βόζεμπεργκ ενώ σημείωσε ότι οι κ.κ. Στυλιανίδης και Ταλιαδούρος αναφέρθηκαν συνοπτικά στο έργο της προηγούμενης κυβέρνησης, και ακολούθησε γόνιμος διάλογος με τους παρευρισκόμενους.