2 Μαρτίου 2010

Σήμερα Τρίτη συνεδριάζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στην οποία θα μιλήσει ο πρωθυπουργός.

Εν αναμονή των νέων μέτρων
Σύντομα αναμένεται η ανακοίνωση των πρόσθετων μέτρων για την οικονομία

Σύντομα αναμένεται η ανακοίνωση των νέων μέτρων για την οικονομία από την κυβέρνηση, μετά και το σαφές ευρωπαϊκό μήνυμα που επέδωσε τη Δευτέρα στην Αθήνα ο κοινοτικός επίτροπος Όλι Ρεν.

Σήμερα Τρίτη συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στην οποία θα μιλήσει ο πρωθυπουργός, ενώ την ίδια ημέρα, ή το αργότερο την Τετάρτη το πρωί, θα ανακοινωθούν τα πρόσθετα μέτρα για την οικονομία.

Ο κ. Παπανδρέου τη Δευτέρα προϊδέασε για περικοπή μέχρι και ενός μισθού κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, όταν συναντά πολίτες στο δρόμο, του λένε ότι είναι διατεθειμένοι να δώσουν για την Ελλάδα και ένα μισθό.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται ν' αφήσει τη χώρα να βουλιάξει ολοκληρωτικά.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος επίσης συναντήθηκε με τον κ. Ρεν τη Δευτέρα, αποφάσισε πάγωμα των αυξήσεων στις συντάξεις του ΙΚΑ, του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, του ΟΓΑ και όσων ταμείων εποπτεύονται από το υπουργείο.

Στη μερική περικοπή του 14ου μισθού και νέες μειώσεις των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων αναμένεται να ανακοινώσει την Τετάρτη η κυβέρνηση.

Στο μείγμα των νέων μέτρων κατέληξε αργά το βράδυ της Δευτέρας σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το πακέτο των μέτρων θα περιλαμβάνει ακόμη αύξηση του ΦΠΑ κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς και την αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα.

Τη χώρα μας θα επισκεφθούν εκπρόσωποι του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor's για επαφές με την ελληνική κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι ο οίκος με ανακοίνωσή του έχει προαναγγείλει ενδεχόμενη νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας εντός του μηνός.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΪ 100,3