30 Μαρτίου 2010

Μετά από παρέμβαση της Βουλευτού Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μίκας Ιατρίδη, δόθηκε λύση στο θέμα της μεταφοράς νερού

Μετά από παρέμβαση της Βουλευτού Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μίκας Ιατρίδη, δόθηκε λύση στο θέμα της μεταφοράς νερού με υδροφόρα στο νησί της Νισύρου.

Το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα για τους κατοίκους του νησιού, ξεκίνησε πριν από ένα περίπου μήνα, όταν λόγω ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών, καταστράφηκε το καλώδιο της ΔΕΗ μέσω του οποίου τροφοδοτεί τη λειτουργία της αφαλάτωσης.

Άμεση ήταν η αντίδραση της βουλευτού κ. Ιατρίδη, όταν ειδοποιήθηκε για το ζήτημα, από τη Δημοτική Αρχή.

Συγκεκριμένα η ίδια, σε επικοινωνία που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, εξέθεσε την ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση στην οποία περιήλθε ολόκληρο το νησί, καθώς οι κάτοικοι έζησαν για έναν ολόκληρο μήνα κάτω από το καθεστώς λειψυδρίας.

Μετά από σειρά διαβουλεύσεων, δόθηκε επί τέλους σήμερα στην Βουλευτή η διαβεβαίωση της άμεσης και συνεχούς αποστολής υδροφόρων στο νησί της Νισύρου, μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα με την αφαλάτωση.