30 Μαρτίου 2010

ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, ΜΑΚΡΙΝΟ ΟΝΕΙΡΟ , ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ !



23,4% κάτω η επιβατική κίνηση για νησιά

32.499 αποχωρήσεις έναντι 42.429 την περσινή χρονιά «E» 30/3

του ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΑΛΑΓΚΟΝΙΑΡΗ
ΕΘΝΟΣ


«Βουτιά» εμφανίζει η έξοδος προς τα νησιά για τις ημέρες του Πάσχα. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, που ήταν ουσιαστικά το πρώτο διήμερο εξόδου, η επιβατι κή κίνηση από τον Πειραιά και τη Ραφήνα ήταν μειωμένη κατά 23,4% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διήμερο του Σαββάτου του Λαζάρου και της Κυριακής των Βαΐων.

Μειωμένη εμφανίζεται φέτος η κίνηση των επιβατών προς τα νησιά για τις γιορτές του Πάσχα
Συγκεκριμένα, από στοιχεία του Λιμενικού Σώματος προκύπτει ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο αναχώρησαν από τα δύο μεγάλα λιμάνια της Αττικής συνολικά 32.499 επιβάτες, ενώ το αντίστοιχο περσινό διήμερο είχαν αναχωρήσει 42.429 επιβάτες.
Οπως τονίζουν έγκυρες πηγές, η κίνηση αυτού του διημέρου, καθώς και των πρώτων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας είναι το «βαρόμετρο» για την κίνηση του Πάσχα, δεδομένου ότι τη Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Πέμπτη έχει κάθε χρόνο μεγάλη κίνηση. Πάντως, σε γενικές γραμμές λόγω της οικονομικής κατάστασης αλλά και του «πρόωρου» εορτασμού του Πάσχα η κίνηση αναμένεται φέτος να είναι μειωμένη.
Αυτό επιβεβαιώθηκε, ήδη, το διήμερο του Σαββάτου του Λαζάρου και της Κυριακής των Βαΐων, οπότε αναχώρησαν από τον Πειραιά για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη 20.155 επιβάτες (πέρυσι ήταν 25.868 επιβάτες), για τα νησιά του Αργοσαρωνικού 7.003 επιβάτες (πέρυσι 9.435) και από τη Ραφήνα 5.341 επιβάτες (πέρυσι 7.126).