Γερμανοί βουλευτές κάλεσαν την Ελλάδα να πουλήσει νησιά για να χρηματοδοτήσει το χρέος της, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, η οποία συνοψίζει την ιδέα ως εξής: "Σας δίνουμε χρήμα, μας δίνετε την Κέρκυρα".
"Το ελληνικό κράτος πρέπει να σταματήσει τη συμμετοχή του σε επιχειρήσεις και να πουλήσει κτηματική περιουσία, όπως για παράδειγμα ακατοίκητα νησιά", δήλωσε στην εφημερίδα ο βουλευτής Φρανκ Σέφλερ, του Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών. Επίσης, ο βουλευτής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης Μάρκο Βάντερβιτς δήλωσε ότι "εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση και άρα και η Γερμανία βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα, αυτή θα πρέπει να δώσει εγγυήσεις σε αντάλλαγμα. Λίγα νησιά μπορούν να κάνουν τη δουλειά".
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος ερωτήθηκε για την ιδέα, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD: " Άκουσα επίσης τη συμβουλή ότι πρέπει να πουλήσουμε την Ακρόπολη. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τέτοιες προτάσεις".
Η Bild επισημαίνει ότι ιδιωτική εταιρεία με έδρα το Αμβούργο επιδιώκει την πώληση ελληνικού ακατοίκητου νησιού προς 45 εκατομμύρια ευρώ.
Το 1993 πολλοί γερμανοί βουλευτές είχαν προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση με την Ισπανία, προτείνοντας την αγορά από το Βερολίνο το νησί της Μαγιόρκα, τουριστικού προορισμού των Γερμανών.
Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/03/blog-
-
“Γεγονότα μεγάλα, ως αυτό, δεν έχουν ανάγκη να πανηγυρισθούν με λόγια, ομιλούν μόνα των και χύνουν τη πιο μεγάλη και πιο ιερά συγκίνηση που είναι ικανή να δεχθή η ανθρώπινη ψυχή.
Και τίποτε δεν μπορεί να μιλήση ευγλωττότερον και να παραστήση την ιερότητα της στιγμής, όσον η άφωνη αυτή Σημαία που συμβολίζει το μεγαλείον και την ενότητα της φυλής μας. Σημαία που συνοδεύει τώρα η δόξα και ριπίζουν οι πτερυγισμοί της Νίκης. Σημαία που χαρίζεται τας ημέρας αυτάς από τα τετιμημένα χέρια του Διαδόχου την ελευθερίαν και την ανάστασην εις όλο το αλύτρωτον γένος. Σημαία, που από τη στιγμή αυτή, είναι και η επίσημος Σημαία της Σάμου ".
Το παραλήρημα της στιγμής εκείνης δε περιγράφεται. Η μουσική παίζει και οι μαθητές των σχολείων και ο κόσμος ψάλλουν μαζί της τον Εθνικό Ύμνο. Οι καμπάνες των δύο Βαθιών σημαίνουν ακατάπαυτα, τουφεκιές από κάθε λογής τουφέκια, χαιρετούν το ιστορικό και χαρμόσυνο γεγονός. Μερικοί, από τη χαρά τους κλαίνε και άλλοι αλληλοαγκαλιάζονται και φιλιούνται. Άμα ησύχασαν λίγο, ο Δεσπότης, διαβάζοντας μια κατάλληλη ευχή, ευλόγησε τη Σημαία και την ασπάστηκε. Το ίδιο έκαναν και οι Πληρεξούσιοι όλοι. Έπειτα βγήκαν έξω από το ναό και σχημάτισαν μεγαλόπρεπη πομπή για το Μέγαρο.
Εμπρός πήγαινε ένας παπάς κρατώντας ψηλά το Ευαγγέλιο. Ακολουθούσαν ο Δεσπότης και ο Σοφούλης, κρατώντας τη Σημαία από τις τέσσερις γωνίες, τα μέλη Προσωρινής Κυβερνήσεως, που όρισε η Εθνοσυνέλευση στο τέλος της συνεδρίας, οι πληρεξούσιοι και άλλοι επίσημοι. Πολιτοφύλακες, μαθητές και μαθήτριες των μεγάλων τάξεων αποτελούσαν τη τιμητική φρουρά της Σημαίας. Εξαιρετική εικόνα παρουσίαζαν οι μαθήτριες του Παρθεναγωγείου, που ήταν ντυμένες κάτασπρα και κρατούσαν σημαιούλες στα χέρια τους ασπρογάλανες. Κόσμος πολύς περίμενε στην πλατεία του Μεγάρου και στην παραλία, από το γεφυράκι ως την πλατεία του Πυθαγόρα.
Στο μέγαρο ανέβηκαν ο παπάς ο Δεσπότης και ο Σοφούλης. Πρώτος πρόβαλε στον εξώστη ο παπάς με το ευαγγέλιο ψηλά και αμέσως ύστερα από αυτόν, οι δύο άλλοι με τη Σημαία. Στο αντίκρυσμά της, όλη εκείνη η ανθρωποθάλασσα ξέσπασε σε εκδηλώσεις ενθουσιασμού ζωηρότερες από τις πρώτες. Χρειάστηκε προσπάθεια και ώρα πολλή για να γίνει κάποια ησυχία».
Αυτά τα λίγα και άλλα πολλά για αυτό το νησί που απέχει μόλις 1 ναυτικό μίλι από τα Μικρασιατικά παράλια έγιναν πριν από 98 χρόνια. Εάν εσείς κύριοι θέλετε να πουλήσετε αυτό τον τόπο που με αγώνες και θυσίες έκαναν «το λάθος»
να ενωθούν με τον Ελληνισμό των Αθηνών το 1912 γνωρίζοντας ότι πριν καλά περάσουν 100 χρόνια θα τολμήσετε να το διαπραγματεύεστε ώστε να το ξεπουλήσετε όσο-όσο ,είσαστε γελασμένοι. Άνθρωποι μικροί μεγάλοι , ανεξαρτήτου ιδεολογίας θα γίνουν και πάλι ΕΝΑ. Κατάλαβαν ότι δεν έχετε τσίπα επάνω σας και δεν υπερασπίζεστε πλέον την αξιοπρέπειά τους και τα ιερά χώματά τους. Δεν πρόκειται να δεχτούν με τίποτα ότι χάνουν την Σαμιακή κυριαρχία τους. (φανταστείτε και ο γράφων να ήταν εθνικόφρων τι θα έγραφε)
Είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο