4 Μαρτίου 2010

Κατάληψη του υπουργείου Οικονομικών στο Σύνταγμα από το ΠΑΜΕ

Σε εξέλιξη βρίσκεται κατάληψη του υπουργειού Οικονομικών στην πλ. Συντάγματος από μέλη του ΠΑΜΕ, καθώς κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις σε ένδειξη αντίδρασης στα σκληρά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM 99,5, o πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ.Παναγόπουλος τόνισε ότι οι εργοδοτικοί φορείς έχουν δεσμευθεί να μην προβούν σε μειώσεις και περικοπές μισθών στον ιδιωτικό τομέα, προειδοποιώντας ότι όποιος το επιχειρήσει θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο. Ακόμη, ο κ. Παναγόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ανεργία μπορεί να πλήξει ως και το 20% του ενεργού πληθυσμού.

Συλλαλητήρια πραγματοποιούνται στις 18:00 την Πέμπτη στα Προπύλαια Πανεπιστημίου από την ΑΔΕΔΥ και τον ΣΥΡΙΖΑ και στην πλατεία Συντάγματος από το ΠΑΜΕ.

Επιπλέον, το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήρια σε ακόμη 62 πόλεις, ενώ καλεί σε γενική απεργία την Παρασκευή και συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 10:00 στην πλ. Συντάγματος.

Εν τω μεταξύ, σήμερα, Πέμπτη, συνεδριάζει η ΑΔΕΔΥ προκειμένου να αποφασίσει νέα απεργιακή κινητοποίηση εντός του Μαρτίου, σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ. Ήδη, έχει εξαγγελθεί 24ωρη απεργία στις 16 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι απεργία έχουν εξαγγείλει οι εφοριακοί τη Δευτέρα (8/3) και την Τρίτη.

Newsroom ΔΟΛ