12 Φεβρουαρίου 2010

δελτίο τύπου

Σε συνάντηση εργασίας για την αναμόρφωση των Περιφερειακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, που διοργανώνει σήμερα στην Αθήνα, το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με την Υπουργό κ. Λούκα Κατσέλη και τον Υφυπουργό κ. Σταύρο Αρναουτάκη, συμμετέχει η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Θεολογίτου.
Με βάση τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί από την Κυβέρνηση σε ότι αφορά στην επιτάχυνση υλοποίησης του ΕΣΠΑ, ένας κύκλος διαβούλευσης έχει ήδη ξεκινήσει, σχετικά με την αναμόρφωση των Περιφερειακών Προγραμμάτων. Σε αυτή τη φάση η διαβούλευση γίνεται με τις 13 Περιφέρειες της χώρας προκειμένου στα αντίστοιχα αναπτυξιακά Περιφερειακά Προγράμματα να διαμορφωθούν οι συνθήκες που θα οδηγήσουν στην επιτυχή και απρόσκοπτη επίτευξη τόσο των αναπτυξιακών όσο και των αντίστοιχων οικονομικών στόχων για την Προγραμματική Περίοδο μέχρι το 2013.
Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Θεολογίτου, μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες της Διαχειριστικής Αρχής θα συμμετέχουν σε συναντήσεις ανά τομέα, προκειμένου να διαμορφωθεί ο αναπτυξιακός «δρόμος» που θα ακολουθηθεί σε αυτή την προγραμματική περίοδο. Έχοντας ως βάση το εγκεκριμένο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με τον συντονισμό και την υποστήριξη του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, θα συζητήσει την εξειδίκευση της πολιτικής της, σε δέκα διαφορετικές συναντήσεις εργασίας, μία για κάθε τομέα.