1 Ιανουαρίου 2010

Βαρύς ο πέλεκυς για τον αστυνομικό του Facebook


Έκπληκτη η κοινή γνώμη της Μυτιλήνης αλλά και της άλλης Ελλάδας, ενημερώθηκε χθες σχετικά με την καταγγελία του πατέρα του Γρηγόρη Μ., 14χρονου μαθητή Γυμνασίου της Μυτιλήνης, για απειλές μέσω του γνωστού διαδικτυακού Facebook από 35χρονο Αστυνομικό. Όπως αποκάλυψε χθες το «Ε», ο συγκεκριμένος αστυνομικός μέσω των σελίδων του γνωστού διαδικτυακού Facebook, στο οποίο διαθέτει profile με «εικόνα» του την ελληνική σημαία (!!!), έγινε «φίλος» με τον 14χρονο, τον οποίο και εξωθεσμικά απειλούσε για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας προσπαθώντας …να τον συνετίσει.

Προφανώς όμως η Ελληνική Αστυνομία τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο, δεν πείσθηκε από την ιδιότυπη «παιδαγωγική» μέθοδο του παραπάνω αστυνομικού.
Με ανακοίνωση της χθες, η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αστυνομικός - παιδαγωγός μέσω του Facebook, μετακινήθηκε σε άλλη υπηρεσία και συγκεκριμένα από το Τμήμα Τροχαίας στο Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης. Επίσης διατάχθηκε και η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ερωτήματα
Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε χθες στους κύκλους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ότι ο παραπάνω αστυνομικός στις 17 του περασμένου Φεβρουαρίου, καταδικάστηκε από το Εφετείο σε πέντε μήνες φυλάκιση με αναστολή, γιατί σύμφωνα με τις σε βάρος του κατηγορίες, είχε ξυλοκοπήσει στα τέλη Μαρτίου 200,1 σε κέντρο της προκυμαίας της Μυτιλήνης, αλλοδαπό - Αλβανό μετανάστη στην Ελλάδα. Μετά την καταδίκη του, ο αστυνομικός ζήτησε την αναίρεση της απόφασης στον Άρειο Πάγο, στην εκδίκαση όμως δεν παρέστη με αποτέλεσμα την τελεσίδικη καταδίκη του. Το γεγονός αυτό της καταδίκης του αστυνομικού και μάλιστα για τέτοιο αδίκημα, δεν ήταν σε γνώση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία και σύμφωνα με πληροφορίες προχωρά στην παραπέρα εξέταση της όλης υπόθεσης. Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε χθες από ανώτατο στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας, «η υπόθεση του εν λόγω αστυνομικού δεν κλείνει με την ΕΔΕ και τη μετακίνηση του. Έπεται και συνέχεια».
πηγή εμπρός