22 Ιανουαρίου 2010

η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου στην έκθεση της Ουτρέχτης στην Ολλανδία και στην έκθεση στη Βιέννη της Αυστρίας μαζί με τη Χίο.Η Σάμος τρέχει αλλού

Στο τίτλο του κειμένου γράψαμε τη φράση <<η Σάμος τρέχει αλλού>>


Πολλές Νομαρχίες μας ενημερώνουν καθημερινά με τις δραστηριότητες τους . Αναρτήσαμε ορισμένες από αυτές και οι γνωστές θυγατέρες πολιτικών,ανίψια και γαμπροί κομματόσκυλα βγήκαν στο κλαρί ,όσοι και όσες για τόσα χρόνια έχουν ωφεληθεί από τους πατεράδες -πολιτικούς τους που τους διόρισαν σε θέσεις να γράψουν ότι δεν ενημερώνουμε δήθεν σωστά τον κόσμο.


ηρεμήστε και κοιτάξτε το καλό της Σάμου


Θυγατέρες- ανίψια -και γαμπροί σε μια γραμμή ,όταν χάσετε τη κουτάλα και γίνει έλεγχος να δούμε που θα πάτε να κρυφτείτε !!!!!

διαβάστε τα σχόλια τους και θα τους αναγνωρίσετε εύκολα!!!!



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

ΝΟΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκινώντας την υλοποίηση του προγράμματος τουριστικής προβολής του Νομού Λέσβου για το 2010, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου, συμμετείχε σε δύο συνεχόμενες τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού στο περίπτερο του ΕΟΤ. Με βάση την σπουδαιότητα των τουριστικών αγορών για τα νησιά μας, τα μέχρι τώρα δεδομένα προέλευσης των τουριστών είτε μεμονωμένα είτε με πτήσεις τσάρτερ από Άμστερνταμ και Βιέννη, η συμμετοχή μας στην έκθεση της Ουτρέχτης στην Ολλανδία και στην έκθεση στη Βιέννη της Αυστρίας κρίθηκε απαραίτητη για την προβολή του Νομού. Η όλη παρουσία της Νομαρχίας Λέσβου στις παραπάνω εκθέσεις, διοργανώθηκε σε συνεργασία με τν Ε.Ο.Τ. και υποστηρίχθηκε από τη Δ/νση Τουρισμού - Πολιτισμού και την εταιρία GO LESVOS.

Για 7η συνεχόμενη χρονιά, αφορά η συμμετοχή στην Τουριστική Έκθεση της Ουτρέχτης στην Ολλανδία, 12-17 Ιανουαρίου. Ως γνωστόν η Ολλανδική αγορά είναι από τις κορυφαίες για το Νομό μας, και η συμμετοχή μας στην έκθεση αυτή είναι πλέον θεσμός! Ο Δήμος Πλωμαρίου φιλοξενήθηκε στο περίπτερο του νομού και με τη δική του αντιπροσωπεία συνέβαλε στην προβολή. Η δε συμμετοχή, στην Τουριστική Έκθεση της Βιέννης, 14-17 Ιανουαρίου, έγινε για πρώτη φορά σε κοινό περίπτερο με τη Ν.Α. Χίου, όπου υπήρξε και άψογη συνεργασία.


Οι δύο αυτές εκθέσεις εκτός από τους επαγγελματίες, ήταν πόλος έλξης και χιλιάδες κοινού, πράγμα πολύ σημαντικό για την προσέλκυση νέων επισκεπτών στα νησιά του Νομού. Οι πολυάριθμοι επισκέπτες, ζήτησαν να ενημερωθούν για το είδος των διακοπών και τους τρόπους πρόσβασης στα νησιά. Έλαβαν έτσι, κατάλληλο πληροφοριακό υλικό ( έντυπα, αφίσες, DVD και προγράμματα διακοπών των tour operators π.χ Ross Holidays, Attica Reisen, Lato κ.α. με τα οποία είχαν εφοδιαστεί τα σταντ του Νομού κατά τη διάρκεια των εκθέσεων). Γεύτηκαν δε τοπικά μας προϊόντα, όπως ούζο, κρασί, λαδοτύρι, παστέλια κλπ.

Στα περίπτερα του Νομού υπήρχαν διερμηνείς με τη συνεργασία του ΕΟΤ, πράγμα που βοήθησε σημαντικά στην επικοινωνία με τους επισκέπτες.

Στην έκθεση της Ολλανδίας παραβρέθηκε η Αντινομάρχης κα Τσουβελεκάκη-Τσιφτσή Μαρία, αντιπροσωπεία του Δήμου Πλωμαρίου και αρκετοί τουριστικοί πράκτορες της Λέσβου. Επίσης έντυπο υλικό δόθηκε προς χρήση στα γραφεία του ΕΟΤ των αντίστοιχων χωρών, όπως είχε ζητηθεί σε τηλεφωνική επικοινωνία με τα τοπικά γραφεία που διατηρούμε στις χώρες αυτές, μια και η ζήτηση για παροχή πληροφοριών είναι συνεχής σε όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο κατά τη περίοδο των εκθέσεων.